logo_hck.jpgGodine 2010. prikupili su 1970 doza krvi, pružili psihosocijalnu pomoć za 82 osobe, pružili humanitarnu pomoć sa 4943 kg hrane, 12600 kg odjeće i 200 pari obuće. Ovo je mali dio rezultata koje svakodnevnim radom ostvaruje Gradsko društvo Crvenog križa Ivanić-Grad.

Ime udruge: Gradsko društvo Crvenog križa Ivanić-Grad
Predsjednik udruge: Matija Grdan
Djelokrug udruge: Humanitarna, socijalna i zdravstvena djelatnost
Broj članova: 2253
Ciljevi: Humanitarni ciljevi i zadaće na području zaštite i unapređenja zdravlja i socijalne skrbi.
Moto: Međunarodni pokret Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca nastao je da svi ranjenici na bojnom polju mogu primiti pomoć bez diskriminacije. Naš moto je promicati jednaka prava za sve.
Web sjedište: www.crvenikriz-ivanic.hr
E-mail: gradsko.drustvo.crvenog.kriza@zg.t-com.hr
Telefon: 01 2883-001

Predstavite nam neke od Vaših najzanimljivijih projekata.
U našem posljednjem obilasku građana, volonteri Gradskog društva Crvenog križa podijelili su 562 poklon paketa povodom božićnih i novogodišnjih blagdana. Paketi su namijenjeni osobama u socijalnoj potrebi, djeci čiji su roditelji u socijalnoj potrebi, romskoj djeci, osobama s invaliditetom i osobama starijim od 90 godina području Grada.
Gradsko društvo Crvenog križa Ivanić-Grad posebnu pažnju poklanja organiziranom prikupljanju i organizaciji dobrovoljnog darivanja krvi.
Svake godine realiziramo četiri redovne i četiri izvanredne akcije darivanja krvi. Među mnogobrojnim projektima koje provodimo, spomenut ćemo i Terenske jedinice mladeži Crvenog križa na koje smo posebno ponosni, projekt Grad bez ambrozije i druge.

Koliko imate novih projekata godišnje?
Godišnje provodimo 25 projekata.  Predstavit ćemo vam aktivnosti rada na uklanjanju ambrozije. U travnju i prvoj polovici svibnja terenske jedinice izaći će na teren i u tablice upisati pronađenu ambroziju. Pri tome GDCK Ivanić-Grad, Klub mladeži HCK “Dabar” i terenske jedinice CK Ivanić-Grad planiraju suradnju komunalnog redara Grada, povjerenika Mjesnih odbora CK Ivanić-Grad, i svih građana.
Putem telefona građani mogu prijaviti mjesto rasta ambrozije na privatnim posjedima svaki dan od 7.00 do 15.00 sati, na broj 2883-001 i od 0-24 sata na broj 2883-004 (Ekofon).
Krajem svibnja održat će po osnovnim školama kviz znanja o ambroziji, s tim da bi se najboljim natjecateljima dodijelile prikladne nagrade.
To bi ujedno bio i službeni početak akcije uništavanja ambrozije, a koji bi i bio medijski popraćen.
Akcije uklanjanja ambrozije započinju općim uklanjanjem ambrozije po javnim površinama, od strane nositelja aktivnosti i volontera, a metode uništavanja bit će prilagođene vegetacijskim fazama rasta ambrozije.

Promovira li vaša udruga Grad Ivanić-Grad i na koji način?
Veliki broj projekata GDCK provodi u suradnji s Gradom Ivanić-Gradom. Ponosni smo na rezultate koje postižemo na državnoj razini gdje također promičemo ugled Ivanić-Grada.

Gdje Vas ljudi mogu potražiti? Koja dobna skupina i koji profil publike, sudionika, novih članova očekujete?
Pozivamo vas da nas potražite na našim web stranicama www.crvenikriz-ivanic.hr, u Spomenom domu Alojza Vulinca, Beliceva 1 ili putem maila. U našim projektima postoji dovoljno mjesta za volontere, članove i svaki zainteresirani građanin bit će dobrodošao u naše redove.
Vaša poruka građanima Grada Ivanić-Grada.
Volite svoj grad i ljude u njemu. Činite dobra djela i budite aktivni.

crveni_kriz_03.jpgcrveni_kriz_01.jpg