23.01.2014.

Edukativno-informativna akcija o odvojenom sakupljanju otpada i novim načinom prikupljanja i odvoza otpada


Na područjima jedinica lokalne samouprave, Grada Ivanić-Grada i Općina Križ i Kloštar-Ivanić, provodi se edukativno-informativna akcija upoznavanja stanovništva sa zakonskom regulativom obveznog odvojenog sakupljanja otpada i novim načinom prikupljanja i odvoza otpada, ali i sa ciljem sveukupnog podizanja ekološke svijesti građana. Akciju provode tvrtke Gospodarenje otpadom Zagrebačke županije i komunalno poduzeće Ivakop.

Akcija je započela 14. siječnja 2014. godine i predviđeno je da će trajati do 29. siječnja 2014. godine. U tom razdoblju 17 studenata trebalo bi, metodom od vrata do vrata,   obići oko 7800 kućanstava te svako kućanstvo upoznati sa načinom na koji će se otpad odvajati.   Uz ovaj vid upoznavanja javnosti, građani su mogli dobiti informacije o provođenju akcije i na štandu tvrtke Gospodarenje otpadom Zagrebačke županije koji je 15. i 17. siječnja bio na području Grada Ivanić-Grada, 16. siječnja na području Općine Kloštar-Ivanić te 20. siječnja na području Općine Križ.

Svako kućanstvo dobit će tri vreće za plastiku i tri vreće za papir koji će im biti dostatni za naredna tri mjeseca. Papir i plastika odvoziti će se jednom mjesečno, pri svakom prvom odvozu miješanog komunalnog otpada u mjesecu. Cijene vreća uključene su u postojeće račune, a Ivakop će svaka tri mjeseca dostaviti kućanstvima nove vreće.

img_01.jpg   img_02.jpgimg_03.jpgimg_04.jpgimg_05.jpgimg_06.jpg