03.10.2014.

Održana novinska konferencija povodom 10. Bučijade

Turističko, gospodarska i gastronomska manifestacija 10. Bučijada, koja će se održati 18. i 19. listopada 2014. godine u Ivanić-Gradu predstavljena je na novinskoj konferenciji u četvrtak 02. listopada 2014. u 11,00 sati u Hotelu Sport u Ivanić-Gradu.

Na novinskoj konferenciji je predstavljen:

- Program 10. Bučijade
- Program Udruge proizvođača bučinog ulja Hrvatske
- Gastroponuda jela od buča ugostiteljskih objekata i OPG-a koji uzgajaju i
prerađuju buče s područja Ivanić-Grada

Gradonačelnik Javor Bojan Leš naglasio je gospodarsku i turističku važnost ove manifestacije za Grad Ivanić-Grad. Direktorica Turističke zajednice Ankica Bešter upoznala je prisutne s bogatim programom jubilarne 10. Bučijade koji se nalazi na stranici www.tzig.hr i www.bucijada.hr. Tajnica udruge Marica Svetlečić predstavila je rad Udruge proizvođača bučinog ulja Hrvatske i program Dana bučinog ulja. Kuma 10. Bučijade, novinarka Danka Derifaj pozvala je posjetitelj iz cijele Hrvatske treći vikend u listopada u Ivanić-Grad na 10. Bučijadu.

Bučijada je izložbeno-prodajni sajam buča, proizvoda od buča i ostalih eko-etno proizvoda na kojemu izlaže preko 180 izlagača iz cijele Hrvatske, a u sklopu kojeg se održavaju i Dani bučinog ulja s predstavljanjem proizvođača, kušanjem bučinog ulja, edukacijom kako prepoznati kvalitetno bučino ulje te stručni skup „Bučino ulje kao dodatak prehrani”.

U centru Ivanić-Grada na više lokacija organiziran je bogat kulturno-zabavni program za sve generacije; za najmlađe posjetitelje brojne edukativne radionice, igraonice, kazališne predstave, vožnja buča kočijom s Pepeljugom i princem, a za ostale prikaz narodnih običaja, izložbe, koncerti, posjeti tradicijskom čardaku, kostimirane šetnje sa znamenitim Ivanićanima, izložba kolača od buča.

Bogata gastroponuda obogaćena je jelima od buče u ugostiteljskim objektima i gastrošatoru za vrijeme Bučijade i tijekom cijelog mjeseca listopada. Na samoj novinskoj konferenciji, sa svojim jelima od buča, predstavili su se: Ugostiteljski objekt Palma, Seoski turizam Kezele, Catering Ben-Mar, Pizzeria „Rošo“, Gradska pivnica Ivanić, Restoran Garfield, Slastičarnica Janica, Pekarna Peksi, Piterija „GA-LU“, te OPG Bunjevac, OPG Francetić, OPG Hlevnjak i EKO Sever.

U Ivanić-Grad na Bučijadu može se doći izletničkim vlakom „Bučko express“ koji polazi u subotu i nedjelju 18. i 19. listopada u 9:25 sati iz Glavnog kolodvora Zagreb / povratak u 18:00 sati/ ili automobilom (autocestom Zagreb-Slavonski Brod) za pola sata iz Zagreba.

Organizator 10. Bučijade: TZG Ivanić-Grada
Pokrovitelji su: Grad Ivanić-Grad, Zagrebačka županija
Sponzori: INA d.d., Zagrebačka banka