04.09.2014.

Posjet gradonačelnika Grada Trilja, g. Ivana Šipića Ivanić-Gradu

U utorak, 2.9.2014. gradonačelnika Javora Bojana Leša je posjetila delegacija Grada Trilja predvođena gradonačelnikom Ivanom Šipićem.

Nakon kraćeg obilaska grada, posjetili su lokalne proizvođače vina s kojima su vrijeme proveli u razgovoru o stanju hrvatske vinske industrije i mogućnostima plasmana proizvoda unutar Europske unije. Razgovor se nastavio na temu poduzetničke zone i povezivanju gospodarstvenika dvaju gradova.

S obzirom na dobre odnose i dosadašnju suradnju, predstavljena je i namjera o potpisivanju  sporazuma o prijateljstvu i suradnji između Grada Ivanić-Grada i Grada Trilja kojim će se razvojem prijateljstva i suradnje, izgraditi i učvrstiti međusobno povjerenje i prijateljstvo.

Na odlasku gradonačelnik Trilja je uputio pozivnicu za središnji događaj, 29. rujna, kada Trilj slavi Dan grada i blagdan svog zaštitnika – svetog Mihovila arkanđela. Ulicom grada održava se tradicionalna procesija, a svečanost Mihovilskih dana sa tradicionalnim robno-stočnim sajmom je u punom zamahu.