15.12.2015.

Posjet SOS dječjeg sela Lekenik

U ponedjeljak, 14.12.2015. OŠ Stjepana Basaričeka posjetili su posebni gosti. Tjednima su učenici i učitelji škole pripremali taj dan, dan kada će im u školu doći djeca iz SOS dječjeg sela Lekenik. Sakupljali su se pokloni, pripremao program dobrodošlice, pisale vesele poruke i čestitke, uz organizaciju i poticaj Vijeća učenika i veliku pomoć učiteljica i razrednica.

Učenici su se jako trudili, ideja je bilo puno, osjećaja još više, a sve u cilju da se drage goste razveseli za nadolazeći Božić, da pokloni i poruke pokažu koliko želimo da im nova godina bude sretna i vesela, da znaju da mislimo na njih. Poklona je bilo toliko da nam je trebao poseban prijevoz za njih pa su, uz podršku Grada, to odradili naši vatrogasci i prevezli pun kombi poklona do naših novih prijatelja u Lekeniku. Program u školi je svojom nazočnošću uveličao i dogradonačelnik Ivanić-Grada gospodin Željko Posilović.

Da sve ne ostane na tom jednom posjetu dogovorena je daljnja suradnja škole i dječjeg sela uz pomoć Centra za socijalnu skrb Ivanić-Grad i pokroviteljstvo Grada Ivanić-Grada.

Već sada znamo da će na proljeće učenici škole posjetiti djecu u Lekeniku i da je ovo samo početak jednog lijepog prijateljstva.