14.12.2015.

Potpisan Sporazum sa Sveučilištem u Rijeci

Gradsko vijeće Ivanić-Grada je u četvrtak 10. prosinca jednoglasno donijelo Odluku o osnivanju Visoke škole Ivanić-Grad.

Slijedom toga je u petak 11. prosinca u Ivanić-Gradu potpisan “Sporazum o suradnji u području visokog obrazovanja i znanosti u okviru zajedničkih interesa između Grada Ivanić-Grada i Sveučilišta u Rijeci”. Sporazum su potpisali gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš i rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. znanosti Pero Lučin.

Potpisivanju su prisustvovali prof. dr. znanosti Amir Muzur prodekan za poslovne odnose Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci, koji je nositelj suradnje, Elvira Marinković Skomrlj voditeljica Službe za odnose s javnošću i protokol Sveučilišta u Rijeci, mr. Gordana Brcković, direktor Specijalne bolnice Naftalan dr. Goran Maričić, ravnatelj Učeničkog doma Ivanić-Grad prof. Drago Šilić i dr. znanosti Mile Marinčić iz Ivanić-Grada.

Nakon potpisivanja sporazuma, gosti su posjetili partnere u projektu Visoke škole u Ivanić-Gradu Specijalnu bolnicu Naftalan i Učenički dom Ivanić-Grad.

Prvi program Visoke škole u Ivanić-Gradu će biti za fizioterapeute u suradnji sa Specijalnom bolnicom Naftalan, i, ukoliko se svi pripremni poslovi za osiguranje potrebnih dozvola, kadrova i prostora budu odvijali po planu, prvi studenti bi trebali biti upisani u jesen 2016. godine.