06.12.2015.

Sveti Nikola darivao djecu branitelja

U povodu blagdana Svetog Nikole u organizaciji Udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida Ivanić-Grad i Zajednice udruga proizišlih iz Domovinskog rata Grada Ivanić-Grada te Općina Kloštar Ivanić i Križ u Ivanić-Gradu je za djecu branitelja održana priredba pod nazivom “Djeca djeci” koju su upriličili učenici OŠ Đuro Deželić iz Ivanić-Grada.
 
U dvadeset minutnom programu učenika za djecu, roditelje, bake i djedove sudjelovali su učenici dramske skupine OŠ Đure Deželića koji su svojim racitacijama i prikazima oduševili sve nazočne u punoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta za što su nagrađeni burnim pljeskom. Potom je Sveti Nikola sa svojim pomoćnicima djeci u dvorani i učenicima-izvođačima podijelio prigodne poklone.
 
Taj novi oblik suradnje učenika osnovnih škola i članova HVIDR-e te drugih članica ZUDR-e promoviran je prvi puta prilikom obilježavanja dana stradanja Vukovara i Škabrnje kada su nakon zajedničkog mimohoda ulicama Ivanić-Grada zapalili svijeće u Vukovarskoj ulici i položili vijence na Spomenik poginulim braniteljima u Parku hrvatskih branitelja u Ivanić-Gradu.
 
Ovom lijepom događaju prisustvovao je i Gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš koji je u svom obraćanju pohvalio ovaj novi zajednički projekt branitelja i učenika i nastavnika osnovnih škola i obećao suradnju i pomoć Grada za takove manifestacije.
 
Tekst: Portal Volim Ivanić
Foto: Zdenko Vanjek