21.12.2015.

Tradicionalni božićni koncert "Božić u Bregima"

Kulturno umjetničko društvo “Ogranak seljačke sloge” Posavski Bregi je tradiconalno organiziralo Božićni koncert pod nazivom “Božić u Bregima.

Koncert se održao u subotu 19.prosinca 2015. g. u crkvi Svetog Maksimilijana na kojem je nazočio i gradonačelnik Ivanić-Grada g. Javor Bojan Leš.

Na koncertu su nastupali MVS Sinovi Atara, KUD “Drežnik” iz Slavonskog Broda, KUD “Kraluš” iz Stupnika, te organizator koncerta KUD “Ogranak seljačke sloge” iz Posavskih Brega.

„Grad izuzetno brine o svim svojim KUD-ovima, pa tako i o KUD-u “Seljačka sloga” iz Posavskih Brega, koje mi je uvijek zadovoljstvo posjetiti.“, istaknuo je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

„U posljednih godinu dana grad Ivanić Grad je izdvojio određena sredstava za područje Posavskih Brega, gdje je nedavno otvoreno gradilište na sportskoj dvorani koja će se nalaziti uz Osnovnu školu Posavski Bregi, te su također izdvojena sredstva za potpuno uređenje Župne crkve, dok je nedavno obnovljen i dio nogostupa.

Ishođena je i sva potrebna dokumentacija za izgradnju trga u Posavskim Bregima, tako da je projekt u potpunosti spreman za prijavu na natječaj za rurualni razvoj u sklopu EU fondova.“

Nakon Božićnog koncerta druženje se nastavilo ispred crkve uz tradicionalne Božićne pjesme, kuhano vino i kolače.