17.07.2015.

Polupodzemni kontejneri Molok na tržnici Maznica u Ivanić-Gradu

Na tržnici Maznica u Ivanić-Gradu postavljen je sustav od pet komada polupodzemnih kontejnera Molok, predviđenih za odvojeno sakupljanje otpada.

Time smo postali jedan od sve brojnijih gradova u Republici Hrvatskoj koji su naprednim promišljanjem komunalne problematike prepoznali prednosti korištenja ovog polupodzemnog sustava kontejnera.

Pored urbane estetike svojstvene ovom sustavu, prednosti ovakvog načina odvojenog prikupljanja otpada su i velik kapacitet na malom prostoru (svaki od postavljenih kontejnera zapremine je 5 m³), otporni su na vremenske utjecaje i vandalizam, budući da se otpad nalazi ispod površine zemlje ne postoji mogućnost pojave neugodnih mirisa itd. Sustav koji smo implementirali na tržnici u Ivanić-Gradu originalan je proizvod tvrtke Molok ltd. iz Finske kojeg karakteriziraju visoka kvaliteta izrade i vrhunski materijali, za razliku od jeftinijih inačica koje se u zadnje vrijeme pojavljuju na tržištu, i koji su zbog niže kvalitete i manje trajnosti u konačnici neisplativiji.

Postavljeni su kontejneri namijenjeni građanima koji ih mogu koristiti kao „zeleni otok“ za odlaganje sljedećih vrsta otpada : komunalni otpad, otpadna plastika, papir, staklo i tekstilni otpad.
Nadamo se da će i građani prepoznati naš napor u unapređenju načina na koji postupamo s otpadom, upravo kroz jednostavnost, visok nivo higijene i doprinos lijepom i urednom okolišu koji nudi ovaj sustav polupodzemnih kontejnera.

Potrebno je još do kraja sanirati površinu oko polupodzemnih kontejnera, vraćanjem opločnika u prvobitno stanje, a dovršetak tih radova u planu je do kraja ovog tjedna.

I.E.