23.07.2015.

Potpisivanje ugovora Naftalan - INA d.d.

U Naftalanu, specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Ivanić Grad, svečano je potpisan ugovor između bolnice i INA d.d. industrije nafte, kojim se omogućuje obnova zaliha Naftalana jedinstvenim prirodnim resursom, naftenskom naftom iz koje se dobiva naftalan, koji bolnica koristi u terapiji pacijenata u posebnim kupkama i za proizvodnju vlastitih proizvoda sa značajnim izvoznim potencijalom.

Ugovor su potpisali ravnatelj Naftalana, Goran Maričić i za INU izvršni direktor Istraživanja i proizvodnje nafte i plina, Želimir Šikonja i direktorica Sektora proizvodnje, Davorka Tancer.

- Ovaj čin shvaćamo kao još jedan znak potpore INE našoj bolnici, ali i cijelom Ivanić-Gradu i okolici, s obzirom da medicinski turizam koji razvijamo ima pozitivan učinak na čitav kraj - istaknuo je ravnatelj Maričić, prigodom potpisivanja, dok je izvršni direktor Šikonja naglasio - da se ponose angažmanom u lokalnoj zajednici kroz stvaranje radnih mjesta, zajedničke projekte kao i druge vrijedne inicijative koje pridonose podizanju kvalitete života u ovom kraju.-

INA d.d. će za potrebe realizacije ovog sporazuma izdvajati naftu iz bušotina eksploatacijskog polja Šumećani bogatu posebno naftenskom naftom. Nesmetana dobava sirovine omogućava i realizaciju nove investicije u Naftalanu - opremanje vlastitog laboratorija za destilaciju sirove naftenske nafte.

Da je sporazum Naftalana i INE značajan događaj za Ivanić Grad, ali i Zagrebačku županiju svojom su nazočnošću i prigodnim obraćanjima potvrdili gradonačelnik Ivanić-Grada, Javor Bojan Leš, predsjednik županijske Skupštine i Upravnog vijeća Naftalana, Dražen Bošnjaković i župan Zagrebačke županije, Stjepan Kožić.

vcm