19.11.2015.

U Ivanić-Gradu obilježena 24. godišnjica stradanja Vukovara

Članovi Udruge hrvatskih invalida Domovinskog rata Ivanić-Grad i ove su godine 18. studenog u suradnji sa Zajednicom udruga proizašlih iz Domovinskog rata Grada Ivanić-Grada te Općina Kloštar Ivanić i Križ organizirali obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, kao i drugih hrvatskih gradova i sela.

Uz brojne branitelje, predstavnike Grada Ivanić-Grada i građane te predstavnike građanskih udruga, ove su godine u program uključeni i učenici OŠ Đure Deželića i OŠ Stjepana Basaričeka iz Ivanić-Grada. Svi zajedno najprije su zapalili više stotina svijeća duž Vukovarske ulice, a potom su nazočili polaganju vijenaca i paljenju svijeća na centralnom spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima u Parku hrvatskih branitelja u Ivanić-Gradu.

Program obilježavanja 24. godišnjice stradanja Vukovara i drugih hrvatskih gradova završen je svetom misom za sve poginule branitelje i civilne žrtve Vukovara, Škabrnje i drugih gradova i sela u crkvi Sv Petra Apostola u Ivanić-Gradu koju je prevodio mons. Josip Čorić.

Tekst: Leo Ordanić

Foto: Volim Ivanić