01.10.2015.

U hotelu Sport obilježen Dan starijih osoba Zagrebačke županije

U organizaciji Udruge umirovljenika grada Ivanić-Grada i Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije, 1. listopada 2015. godine u hotelu „SPORT“ održano je svečano obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba Zagrebačke županije.

Nakon himne u izvedbi ženske vokalne skupine “Ive” iz Ivanić-Grada, prisutnima se obratio domaćin, predsjednik Gradske udruge umirovljenika Ivanić-Grad g. Željko Brezovečki – Brzi. Nakon što je pozdravio sve goste, kratko se osvrnuo na rad udruge i važnost obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba.

Susretu su uz gradonačelnika Ivanić-Grada g. Javora Bojana Leša, nazočili župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i predsjednik Županijske skupštine Dražen Bošnjaković.

Jedna od udruga na čiji smo rad iznimno ponosni i s kojom uspostavljamo odličnu suradnju jest Udruga umirovljenika Grada Ivanić-Grada. Brojne aktivnosti koje provode tijekom godine svrstavaju je među najaktivnije u gradu i takva svakako može biti primjer drugim udrugama s područja Ivanića. Grad će i dalje prema svojim mogućnostima financijski pomagati rad udruge.

istaknuo je Gradonačelnik Grada Ivanić-Grada Javor Bojan Leš.

Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije čine udružene općinske i gradske udruge umirovljenika na području Zagrebačke županije.

Ljudima su ovakva druženje vrlo bitna jer uz zabavu, ples i druženje zaborave na probleme s kojima se umirovljenici svakodnevno susreću

rekao je Josip Jakopač, predsjednik ZUU Zagrebačke županije

U zabavnom dijelu programa nastupili su pjevački zborovi Gradske udruge mirovljenika iz Ivanić-Grada, Vrbovca, Križa i Dubrave te KUD Obreška i ŽVS Ive dok je za plesno raspoloženje bio zadužen glazbenik Damir Plahutar.

Tekst i foto: Zoran Ožetski