29.09.2015.

U Ivanić-Gradu obilježen Dan policije

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća ispred Spomenika palim hrvatskim braniteljima u Ivanić-Gradu obilježen je Dan policije i blagdan njihova zaštitnika svetog Mihovila. U ime policijske postaje Ivanić-Grad vijenac je u pratnji suradnika položio načelnik postaje g. Jure Matijević .

U ime Grada Ivanić-Grada svijeće su zapalili zamjenik gradonačelnika g. Željko Posilović te predsjednik Gradskog vijeća g. Željko Pongrac, dok su u ime općina Kloštar Ivanić i Križ počast palim hrvatskim braniteljima dali načelnici općina g. Željko Filipović i g. Marko Magdić u pratnji zamjenika predsjednika Općinskog vijeća g. Željka Hrastića .

Nakon polaganja vijenca i paljenja svijeća, u prostoru PP Ivanić-Grad održana je sveta misa koju je predvodio župnik župe uzvišenje Svetog Križa vlč. Božo Pinjuh.

Poslušajte što je za portal Volim Ivanić povodom Dana policije izjavio načelnik postaje g. Jure Matijević.

 

Nekoliko crtica o svetom Mihovilu

Sveti Mihovil (Mihael, Mihajlo), prema biblijskoj tradiciji, arkanđeo koji se u Bibliji spominje pet puta. Vjeruje se da je on zapovjednik nebeske vojske u ratu protiv Luciferovih sila tijekom Nebeskog rata. Zato se vjernici koji se nađu u nevolji često molitvom obraćaju ovom arkanđelu. Sv. Mihovil zaštitnik je policajaca i vojnika, a napose padobranaca i borbenih pilota te radiologa.

Tekst i foto: Zoran Ožetski