04.04.2016.

11. akcija „Zbogom oružje“

Akcija „Zbogom oružje“ , koju Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata ´91 Otok Ivanić već  jedanaestu godinu organizira u zajedništvu s PP Ivanić-Grad, a pod pokroviteljstvom Grada Ivanić-Grada održat će se ovog mjeseca u vremenu od 04.04 – 29.04.2016. godine. Namjera organizatora je omogućiti svim osobama s područja Otoka Ivanića, koje posjeduju ilegalna ubojita sredstva, najčešće zaostala iz rata, da ista mogu legalno predati na zbrinjavanje i uništavanje, bez zakonskih sankcija za imaoca ili donosioca. Istovremeno njihovo uklanjanje najkonkretniji  je doprinos prevenciji zaštite života osobe koje ih posjeduju, članova njihovih obitelji i drugih žitelja koji mogu biti ugroženi njihovim nestručnim baratenjem ili aktiviranjem zbog neadekvatnog skladištenja i starosti.

Dragovoljci Domovinskog rata i ove godine organiziraju ovu akciju, koja pokazuje izuzetne rezultate, te se obraćaju svima koji raspolažu takovim ubojitim sredstvima da se bez ikakve bojazni od zakonskih posljedica za imaoca ili donosioca obrate članovima UHDDR´91 u Dom hrvatskih branitelja, Omladinska 30, Ivanić-Grad u vremenu od 09 – 18,00 sati ili na telefone 091 / 517 1865, 098 / 489 728, 092 / 28 42 560, te na dežurni telefon PP Ivanić-Grad 01 / 4570 060, te Načelnika PP Ivanić-Grad 099 / 2109 362, kako bi bezbrižno uklonili iz svoje okoline sva ubojita sredstva.


Nažalost statistike pokazuju, da se unatoč velikog odmaka od ratnih zbivanja, zbog straha od sankcija, velike količine zastarjelog, neadekvatno skladištenog oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava nalazi odbačenih u prirodi i u neposrednoj blizini naselja. Svaka potencijalna opasnost uklonjena iz naše životne sredine bit će zajednički uspjeh u ovogodišnjoj jedanaestoj akciji Zbogom oružje. Nazovite.

Stoga ovim putem pozivamo sve ilegalne posjednike ubojitih sredstava da iste predaju na gore naznačene adrese ili obavijeste na naznačene brojeve telefona, kako bi se ista mogla legalno zbrinuti i uništiti, bez  zakonskih sankcija za posjednika ili donosioca.