28.04.2016.

Godišnja skupština Udruge nadbiskup Josip Juraj Posilović u suradnji s Župom sv. Petar Ivanić-Grad

Udruga je Godišnju skupštinu započela sv. Misom u čast nadbiskupu Posiloviću. Sv. Misu je predvodio vlč. Ivica Šimunović, koji je tom prigodom istaknuo vrijednost i važnost nadbiskupa Posilovića kako za rodni Ivanić-Grad, tako i za Moslavinu i cijelu Hrvatsku. Vjernike je na kraju Mise predsjednik Udruge Mile Marinčić malo pobliže upoznao kako s likom i djelom nadbiskupa Posilovića tako i s razlogom osnivanja Udruge nadbiskup J. J. Posilović

Zagrebačku nadbiskupiju i Ivanić-Grad vežu sjećanja na velikana rođena u Ivanić-Gradu – nadbiskupa Posilovića, čije ime nosi i Udruga nadbiskup Josip Juraj Posilović, osnovana vođena uzorom lika i djela nadbiskupa Posilovića.

Neki od ciljeva Udruge su promicanje općeg dobra i dostojanstva ljudske osobe, obiteljskih vrijednosti, briga za očuvanjem kulture, hrvatskog jezika, znanosti, umjetnosti, poboljšanje kvalitete života djece, mladeži i obitelji koje žive u rizičnim uvjetima, poticanje međugeneracijske solidarnosti, promicanje volonterskog rada i brojni drugi.

U povodu njegove smrti, gotovo su svi mediji javljali: Za sebe nije trebao mnogo, a ostalo je prikazao Bogu, Crkvi i svome narodu.

Udruga je kao zajednica civilnoga društva odlučila, a što se i iz samoga naziva Udruge vidi, pronositi lik i djelo ovog vrlog Ivanićanina, te se truditi barem djelomično, koliko je u našoj moći, raditi na dobro našega Grada i njegove okolice, a po mogućnosti i šire, pomažući, educirajući, osvješćujući, potičući…sve uzraste na što kvalitetnije i složnije zauzimanje za dobro svih.

Nadamo se da će se ispred naše crkve sv. Petra (točnije u prostoru između Obiteljskog radija Ivanić i crkve sv. Petra), već od iduće godine nalaziti i bista podignuta u čast „našega“ nadbiskupa J. J. Posilovića.

Slijedila je Godišnja skupština Udruge koja je prošla u vedrom i veselom raspoloženju, a čiji su članovi svi redom volonteri, podržali izvješće i rad udruge za prošlu 2015. te prihvatili plan i rad Udruge za tekuću 2016. godinu.