13.04.2016.

Knjiga Žarka Paića i Krešimira Purgara -Theorizing Images- u izdanju Cambridge Scholars Publishing

U Velikoj Britaniji u izdanju uglednog Cambridge Scholars Publishing objavljena je knjiga Žarka Paića i Krešimira Purgara, "Theorizing Images". Riječ je o zborniku tekstova iz interdisciplinarnoga znanstvenoga područja vizualnih studija i znanosti o slici (Bildwissenschaft).
 
Knjiga je nastala jednim dijelom i nakon iznimno uspješne međunarodne konferencije VISUAL STUDIES AS ACADEMIC DISCIPLINE održane u Zagrebu 2013. godine u organizaciji Centra za vizualne studije i časopisa TVRĐA (Hrvatskog društva pisaca) na kojoj je glavni govornik bio utemeljitelj čitavog niza novostvorenih disciplina vizualnosti - prof. W.J.T. Mitchell sa sveučilišta u Chicagu.

U knjizi su uvrštene studije, rasprave, eseji najznačajnih svjetskih teoretičara, filozofa medija, antropologa i povjesničara umjetnosti poput Keitha Moxeya, Adriana Fabrisa, Dietera Merscha, Sybille Krämer, Stefana Münkera, Klausa-Sachsa Hombacha i drugih.
 
Žarko Paić je zajedno s Krešimirom Purgarom autor uvodnoga teksta kao i samostalne autorske studije: TEHNOSFERA - NOVA DIGITALNA ESTETIKA?

 

Izvor: www.hrvatskodrustvopisaca.hr