25.04.2016.

Projektni dan Dječjeg vrtića Ivanić-Grad

Na sam Dan planeta Zemlje 22.04.2016. već tradicionalno, u Dječjem vrtiću Ivanić Grad se obilježava Projektni dan Eko-škole. Ovoga dana u svim se odgojnim skupinama provode aktivnosti iz područja odgoja za održivi razvoj, ekologije, zaštite biljnog i životinjskog svijeta, odvajanja otpada, uređenja okoliša…

Ovog projektnog dana interes je bio usmjeren na recikliranje i odvajanje otpada pa su mališani pokazali zavidno znanje iz ovog područja u eko kvizu i oduševili žiri u sastavu: gospođa Sanja Radošević, direktorica Ivakop-a, gospodin Željko Pongrac, predsjednik Upravnog vijeća vrtića, te gospodin Luka Klun.

Nakon pokazanog izvrsnog znanja u eko kvizu, skupine su svoje vještine i brzinu okušale u eko natjecateljskim igrama i ovim putem svima čestitamo na sportskoj borbi.

U popodnevnim satima održana je edukativna predstava Zmaj iz rijeke Lonje za djecu i sugrađane u izvedbi dramske skupine Dječjeg vrtića. Prije i nakon predstave mnoštvo okupljenih se odazvalo eko tomboli, te se svima zahvaljujemo što su podržali i prepoznali nastojanja da djeci približimo vrijednosti odgoja za održivi razvoj.

Ove godine Dječji vrtić Ivanić Grad obilježava desetu godišnjicu članstva u međunarodnoj obitelji Eko-škola, te je od ove godine nositelj zlatnog statusa. Svečana dodjela Zelene zastave i zlatnog statusa održat će se 13. Svibnja u organizaciji Udruge Lijepa Naša.