01.08.2016.

Posjet djeci i osobama s invaliditetom na ljetovanju u Selcu

U skladu s Odlukom Gradskog vijeća Grada Ivanić-Grada o socijalnoj skrbi gradonačelnik Grada Ivanić-Grada g. Javor Bojan Leš je i ove godine donio odgovarajući Zaključak kojim su iz Proračuna Grada Ivanić-Grada za 2016.g. izdvojena sredstva kojima grad sudjeluje u financiranju boravka djece i osoba s invaliditetom s područja Grada Ivanić-Grada u Centru za odmor i rekreaciju Gradskog društva Crvenog križa Zaprešić u Selcu a u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Ivanić-Grad.

Na taj način je i ove godine za 20-etero djece i za 5 osoba s invaliditetom s područja Grada Ivanić-Grada omogućeno ljetovanje u Selcu u razdoblju od 24.07.2016. do 31.07.2016. Boravak organizira, sufinancira, osigurava volontere-voditeljice  i podupire Gradsko društvo Crvenog križa Ivanić-Grad čiji volonteri, dobrovoljni darivatelji krvi zajedno s osobama oboljelih od dijabetesa također u tom razdoblju borave u ovom lijepom odmaralištu Gradskog društva Crvenog križa iz Zaprešića s kojime naše Gradsko društvo Crvenog križa godinama uspješno surađuje.

U Centru u Selcu zajedno sa djecom i odraslima s područja Grada Ivanić-Grada borave u isto vrijeme i djeca i odrasli s područja Općina Kloštar Ivanić i Križ, koje također sa svoje strane sufinanciraju ljetovanje svojih građana, pa su 27.07.2016. načelnik Općine Križ g. Marko Magdić i načelnik Općine Kloštar Ivanić g. Željko Filipović i viši stručni suradnik za društvene djelatnosti Grada Ivanić-Grada  g. Mario Biršić posjetili Centar, pozdravili sve prisutne i upoznali se s rasporedom aktivnosti koje se u Centru svakodnevno provode u organizaciji vrijednih voditeljica (Irena Haman, Marija Hegol, Matea Jareš, Lara Vasari, Nikolina Adamaović i medicinska sestra Vlatka Mahmet) koje se brinu o svima, kako na plaži tako i kasnije u prostoru odmarališta nakon kupanja. Svi su izrazili zadovoljstvo viđenim i zaželjeli svima dobro vrijeme, ugodan nastavak ljetovanja i da se sretno vrate svojim kućama.