02.06.2016.

Vatrogasna vježba „Naftalan“

U sklopu mjeseca zaštite od požara dana 01.06.2016.  s početkom u 09.00 sati održana je prva zajednička vježba VP Ivanić-Grad,  osoblja i zaposlenika specijalne bolnice „Naftalan“ u Ivanić-Gradu, uz osiguranje i aktivno sudjelovanje djelatnika Policijske postaje Ivanić-Grad.

Vježba je održana kao redovna vježba zaposlenika i vodstva bolnice sukladno pravilniku o zaštiti od požara i plana evakuacije bolnice "Naftalan“.

Scenarij vježbe osmišljen je tako da su u nju uključe svi dežurni zaposlenici bolnice, rukovoditelji, te osobe bolnice ovlaštene i zadužene za obavljanje poslova zaštite od požara i evakuaciju. VP Ivanić-Grad odradila je operativni dio vježbe.

Scenarij je obuhvaćao evakuaciju pacijenata preko požarnih putova i stepenica koju su provodili zaposlenici bolnice i uzbunjivanja VP Ivanić-Grad preko županijskog centra 112. Konkretno se radilo o požaru u jednoj od soba na trećem katu uz razvijanje znatne količine dima.

VP Ivanić-Grad dolaskom na mjesto intervencije vršila je istovremeno pretraživanje katova koji su bili zadimljeni, gašenja požara u sobi na trećem katu, spašavanje pacijenta uz upotrebu auto ljestve, spašavanje osobe iz lifta te odimljavanje prostorija.

Cilj vježbe bio je da se u realnom vremenu vidi spremnost ,reakciju i snalažljivost dežurnog osoblja bolnice, pridržavanju propisanih mjera, i spremnost VP Ivanić-Grad za izvođenje složenijih tipova intervencija.

VP Ivanić-Grad  ovom vježbom  pokazala je spremnost da odgovori i najsloženijim intervencijama a zaposlenicima nadograđivanje stečenih znanja i iskustava.

VP Ivanić-Grad na vježbi je sudjelovala s 4 vozila i 15 vatrogasaca.