07.03.2016.

[VIDEO] Održana četvrta radionica u okviru izrade Strategije turizma grada Ivanić-Grada

U subotu 5. ožujka, u šumi Petica, u Graberju Ivanićkom održana je četvrta radionica u okviru izrade Strategije turizma grada Ivanić-Grada.Tema četvrte radionice bila je „Definiranje koncepcije Muzeja naftnog rudarstva“ kao strateškog prioriteta turističkog i gospodarskog razvoja grada Ivanić-Grada. Cilj radionice jest na interaktivan način testirati inicijalni koncept Muzeja sa ključnim predstavnicima Ivanić-Grada i vanjskim te izraditi vizualni prikaz pojedinih tematskih cjelina i prioritetnih aktivnosti.

Muzeološkom koncepcijom predviđa se kombinacija edukativnog muzejskog središta s ambijentalnim postavom znanstveno tehnološkog parka na otvorenom te dodatnim sadržajima u prirodi.

Podsjećamo da je na istom mjestu, 15. srpnja 2014. potpisan Sporazum o suradnji čime su se stekli glavni preduvjet za osnivanje Muzeja naftnog rudarstva između Ine i Ivanić-Grada. Sporazum su potpisali g. Javor Bojan Leš, gradonačelnik Ivanić-Grada i g. Želimir Šikonja, Inin izvršni direktor za istraživanje i proizvodnju nafte i plina.

Tekst i foto: Zoran Ožetski