16.05.2016.

20. Državno natjecanja mladih HRVATSKOG CRVENOG KRIŽA

U Kninu se  održalo 20. Državno natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa. Sudjelovalo je 20 ekipa s ukupno 120 natjecatelja iz cijele Hrvatske koji su pokazali najbolje znanje u pružanju prve pomoći na školskim i međužupanijskim natjecanjima. Natjecanje se i ove godine održalo u Tjednu Crvenog križa koji obilježavamo od 8. do 15. svibnja. Kiša je poremetila planove organizatora pa se je natjecanje, umjesto na tvrđavi, održalo u Osnovnoj školi Domovinske zahvalnosti.

Prigodnim riječima mladima su se obratili predsjednik i izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Josip Jelić i Robert Markt, potpredsjednika HCK i saborska zastupnica Josipa Rimac, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Momir Karin, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković Pećenković, zamjenik šibensko-kninskog župana Tomislav Vrdoljak i gradonačelnik Nikola Blažević.

Natjecanje se sastojalo od dva dijela teorijsko i praktično na kojem su natjecatelji pokazali znanje koje su stekli vježbanjem i znanje koje ih je i dovelo do državnog natjecanja. Naša ekipa koja se natjecala u Kninu je ekipa podmlatka iz OŠ Braće Radića iz Kloštar Ivanića. Članovi ekipe su: Anja  Slunjski, Ela Šepec, Adriana Novaković, Valerija Bradić, Petra Domitrović. Mentorice ekipe su: Martina Sraka, Marija Hegol. 

Ekipa je u Knin doputovala u četvrtak 12.05.2016. i smjestila se u kampu u dvorištu škole, nakon dolaska održana je večera te predstavljanje ekipa. Slijedeći dan, nakon doručka ekipa je uživala na izletu u NP Krka, te nakon povrataka u zajedničkom druženju.

Samo natjecanje održano je u subotu 14.05.2016. sa početkom u 10,00 sati, te su ekipe nakon prigodnog programa krenule po radilištima pokazati svoje znanje. Završetak natjecanja bio je u 13,30 sati, a proglašenje pobjednika bilo je u 20,00 sati, te je upriličen i vatromet. A rang ljestvica je slijedeća:

PODMLADAK:                              

  • 1-Rab 
  • 2-Split
  • 3-Ivanić - Grad                                                                                                                 

MLADI:

  • 1-Zagreb
  • 2-Osijek
  • 3-Ivanec

U nedjelju 15.05.2016. nakon doručka ekipe su krenule na put kući.

                                                                                                         

Stručna služba

Stjepan Fabijanić