30.05.2016.

3. državno prvenstvo mažoretkinja

28.05.2016. u Sisku održano je 3.državno prvenstvo mažoretkinja u organizaciji Hrvatskog udruženja mažoret timova (HUMT) i plesne udruge Dijamant Sisak.

Državnom prvenstvu pristupilo je 17 timova iz cijele Hrvatske i to iz mjesta: Belec, Brdovec, Budinščina, Dubrovčan , Velika Mlaka, Graberje Ivanićko, Sisak, Trilj, Viškovo, Crikvenica, Žminj, Roč, Opatija, Sveti Ivan Zelina, Pazin i Poreč.

Naš grad Ivanić-Grad predstavljale su mažoretkinje iz Graberja Ivanićkog, plesna udruga MAGI. Naše mažoretkinje na državno prvenstvo izašle su u 4 kategorije i u sve četiri kategorije ostvarile jako dobre rezultate.

U kategoriji velika formacija štap tradicionalni stil kadetkinje osvojile su 3.mjesto i brončane medalje, u kategoriji velika formacija pom pon kadetkinje osvojile su također 3.mjesto i brončane medalje, u kategoriji mini formacija pom pon kadetkinje osvojile su 2.mjesto i srebrne medalje, te u kategoriji solo pom pon Lorena Bokun osvojila je 2.mjesto i srebrnu medalju i time postala viceprvakinja države u toj kategoriji.

Nakon završetka državnog prvenstva mažoretkinje su prodefilirale ulicama grada Siska uz limenu glazbu te na tržnici prisustvovale gala koncertu mažoretkinja.

Kući su se vratile sretne i zadovoljne sa dvije bronce i dva srebra, trenerica Josipa Razum izuzetno je ponosna na svoje mažoretkinje koje su pokazale da se trudom i radom postižu odlični rezultati bez obzira na veliku konkurenciju. Sada kreću lagano pripreme za iduće natjecanje koje će se održati u rujnu u Crikvenici