10.05.2016.

Atraktivne inovacije na izložbi u Ivanić Gradu

Sljedećeg vikenda, 20. i 21. svibnja u ivanićgradskom Hotelu Sport održat će se treća Međužupanijska izložba inovacija u organizaciji Elektroničkog i računalnog kluba. Ovo treće izdanje izložbe okupit će stotinjak domaćih izlagača – od mladih inovatora, učenika osnovnih i srednjih škola do najinovativnijih domaćih organizacija poput tvrtki Rimac Automobili i DOK-ING, Instituta Ruđer Bošković, Tehničkog muzeja Nikola Tesla i drugih.

Organizatori su pripremili i zanimljiv popratni program s raznovrsnim radionicama za djecu i mlade svih uzrasta. Održat će se i nekoliko zanimljivih, inspirativnih predavanja o uspjehu, Nikoli Tesli i njegovim izumima, a na panelu o obrazovanju i inovativnosti govorit će predstavnici hrvatskih škola i fakulteta, znanstvenih instituta i uspješnih tvrtki.

Posjetitelji ove izložbe pridružit će se i brojki od više od 300 tisuća ljudi iz cijelog svijeta koji su imali priliku vidjeti Volkswagen bubu od kovanog željeza i Swarovsky kristala – svjetski poznatu atrakciju sisačkog obrta MG Vrbanus. Osim ove automobilske zvijezde, organizatori su pripremili i mnoga druga atraktivna iznenađenja.

Inače, ovogodišnjom izložbom slave se i dvije značajne obljetnice, 70 godina rada Hrvatske zajednice tehničke kulture te 20 godina rada Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije. Uz Tehnički muzej Nikola Tesla, Hrvatsku zajednicu tehničke kulture čini 16 nacionalnih saveza tehničke kulture, 19 županijskih, 34 gradske i jedna općinska zajednica. U ovih 70 godina u brojnim aktivnostima i projektima Zajednice sudjelovali su deseci tisuća djece i mladih svih uzrasta, a Zajednica je kontinuirano radila i radi na razvoju i promociji tehničke kulture te promociji inovacija i inovatora u zemlji i inozemstvu.

Izložba se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika Hrvatskog sabora akademika Željka Reinera, Grada Ivanić Grada i u suorganizaciji Hrvatske zajednice tehničke kulture, Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije i Udruge inovatora Hrvatske. Ambasador izložbe je jedan od najuspješnijih domaćih inovatora i poduzetnika, Mate Rimac.

Ulaz na izložbu je slobodan.