10.05.2016.

Treće izdanje Festivala igračaka uz mnoštvo zabave i još bogatiji program

Treću godinu zaredom, 21. i 22. svibnja, u Ivanić-Gradu će se održati sada već tradicionalni Festival igračaka, jedino događanje u Hrvatskoj i regiji u potpunosti posvećeno igračkama, igri i zabavi. Pod sloganom „Igra nikad ne umara“, ovo jedinstveno događanje na jednom mjestu okuplja sve što ima veze s igračkama i igrom, sve što nas može zaigrati i vratiti u djetinjstvo ili nam jednostavno izmamiti osmijeh na lice. Djeca i odrasli moći će provesti dva dana u carstvu igračaka i bezbrižnoj igri, uživati na Festivalu dječjih zborova, kazališnim predstavama dječje tematike, mnoštvu radionica i igraonica za djecu te vidjeti izložbe raznovrsnih igračaka. Ulaz na Festival, kao i sve ostale popratne aktivnosti i sadržaji za djecu te ostale posjetitelje su besplatni, a iz Zagreba će do Ivanić-Grada biti organiziran i poseban vlak Juicy Kids Express.

Festival će se održavati u i oko sportske dvorane Žeravinec, oba dana od 9:00 sati do 17:00 sati, a od igračaka koje će posjetitelji moći vidjeti posebno se ističu autentične hrvatske igračke HAI! inspirirane hrvatskom kulturnom baštinom, osmišljene od strane studenata Studija dizajna Arhitektonskog fakulteta. Uz njih, na Festivalu će izlagati i mnoštvo drugih proizvođača, distributera i sastavljača raznih igračaka od kojih se izdvajaju Eko igračke Adamović, Brick by Brick i drugi, a u sklopu izlagačkog programa ističe se i atraktivna izložba modela vlakova i željeznica.

Popratni program ove godine bit će još bogatiji, raznovrsniji i zabavniji te ispunjen igrom, pjesmom, natjecanjima i zabavom. Tako će se u sklopu popratnog programa ovogodišnjeg izdanja Festivala igračaka održati još jedno veselo događanje – Festival dječjih zborova Zagrebačke županije i Grada Zagreba „Pjesma nikad ne umara“ namijenjen svim klincima, ali i njihovim mamama, tatama, bakama, djedovima i svim ostalima koji vole dječju pjesmu. Poslije nastupa svih zborova, a prije proglašenja pobjednika, svi posjetitelji moći će uživati i u koncertnom nastupu popularnog Luke Nižetića.