05.05.2016.

U školama započeo program dopunske nastave „Da se ne zaboravi“

Članovi Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata ´91 započeli su ovog tjedna u dogovoru s ravnateljima i profesorima povijesti u osnovnim školama na području Otoka Ivanića realizaciju programa dopunske nastave na temu Domovinski rat za koju su 2015. godine dobili suglasnost Ministrastva znanosti, obrazovanja i sporta.

Zbog izostanka financijske potpore projektu u nastavnoj godini 2015/16 program se odvija po skraćenoj verziji s nastavnim satom, dokumentarnim filmom s autentičnim snimkama iz 1991-95. godine i Tehničkim zborom. Terenska nastava bit će realizirana kada za taj dio projekta budu osigurana potrebna sredstva. Prema unaprijed utvrđenom rasporedu predavanja su započela u OŠ Stjepana Basaričeka, a nastavljaju se krajem tjedna u OŠ Milke Trnine u Križu. Predavanja, koja su namijenjena učenicima sedmih i osmih razreda, u ostalim školama bit će realizirana krajem svibnja i početkom lipnja, odnosno do kraja školske godine.

Za potrebe predavanja te pripreme i održavanja Tehničkih zborova, dragovoljci su pripremili nekoliko timova, u koje su uključeni i članovi drugih udruga članica ZUDR Ivanić-Grad. Pomoć u realizaciji programa svojim sudjelovanjem daju i pripadnici Gradske vatrogasne postrojbe Ivanić-Grad te PP Ivanić-Grad.

Tekst: Leo Ordanić
Foto: Zdenko Vanjek