06.10.2016.

Novinska konferencija povodom 12. Bučijade u Ivanić-Gradu

Turističko, gospodarska i gastronomska manifestacija 12. Bučijada, koja će se održati 15. i 16. listopada 2016. godine u Ivanić-Gradu predstavljena je na novinskoj konferenciji u utorak 4. listopada 2016. u 11,00 sati u restoranu „Garfield“ u Ivanić-Gradu.

Na konferenciji su govorili zamjenik gradonačelnika Željko Posilović, direktorica Turističke zajednice Grada Ivanić-Grada Ankica Bešter, tajnica Udruge proizvođača bučinog ulja Hrvatske Marica Svetlečić i predstavnica Izletišta Petek Tajna Podbrežnjak.

Na konferenciji je predstavljen:
- Program 12. Bučijade
- Program Udruge proizvođača bučinog ulja Hrvatske
- Gastroponuda jela od buča restorana „Garfield“

Zamjenik gradonačelnika Željko Posilović naglasio je gospodarsku i turističku važnost ove manifestacije za Grad Ivanić-Grad, a direktorica Turističke zajednice Ankica Bešter upoznala je prisutne s bogatim programom 12. Bučijade, koji se nalazi na stranici www.tzig.hr i facebooku, i novostima ovogodišnje Bučijade – cooking show-om i Parkom skulptura i instalacija od buča. Tajnica Marica Svetlečić predstavila je rad udruge i najavila stručni skup „Ostvarivanje statusa proizvođačke organizacije u sektoru proizvodnje bučinog ulja“. Predstavnica Izletišta Petek Tajna Podbrežnjak upoznala je novinare sa sadržajem i gastroponudom na Izletištu.

 

12. Bučijada u Ivanić-Gradu 14.-16. listopada 2016. Dođi! Okusi! Osjeti! Vidi!

Pravo vrijeme za posjet Ivanić-Gradu je treći vikend u listopadu /14.-16./ kada se održava već dvanaestu godinu za redom najveselija i najposjećenija (preko 20.000 posjetitelja) jesenska, tradicionalna, turističko-gospodarska i gastronomska manifestacija 12. Bučijada. Sajam buča, bučinog ulja, proizvoda od buča i ostalih eko-etno proizvoda na kojem izlaže preko 200 izlagača (od čega je 25 izlagača bučinog ulja, 60 OPG-a i 11 EOPG-a) okosnica je manifestacije, a održava se u samom centru grada na više lokacija.

Novost ovogodišnje Bučijade je Cooking show na gastro pozornici koja se sastoji od 5 radionica čiji su sudinici chefovi koji će pripremati razna jela od buče/bundeve/tikve te proizvodi OPG-a koji sudjeluju na izložbeno-prodajnom sajmu Bučijade. Pod budnom palicom voditelja Frane Ridjana, na Bučijadi kuhaju Mate Janković, LIDL-ov ambasador, Nastasja Chiara Petrić – Chiarin tanjurić, Branko Ognjenović, Majstor Kuhar te mladi chef Dino Pavanić koji radi u zagrebačkom restoranu Mano 2.
U sklopu Bučijade održava se i Sajam bučinog ulja s edukativnim sadržajima i kušanjem bučinog ulja proizvođača iz cijele Hrvatske. 

Za posjetitelje, od najmlađih do najstarijih, organizirani su zabavni sadržaji:  vožnja tradicijskom i buča kočijom, igraonice i radionice za najmlađe, kazališne predstave, izložbe, koncerti, promocije etno program s prikazom  narodnih običaja te bogata gastro ponuda jela od buča u restoranima i gastro šatoru.
Tom prilikom iz Zagreba vozi turističko-izletnički vlak „Bučko express.

Iz  bogatog programa koji je u prilogu izdvajamo:

Otvorenje Parka skulptura i instalacija od buča predviđen je za petak, 14. listopada u 18,00 u Parku hrvatskih branitelja, a poslije je koncert benda Vatre.
U subotu u 11,00 sati je svečano otvorenje 12. Bučijade, a večernjim satima koncert Miroslava Škore. Cooking show se održava na gastro pozornici oba dana manifestacije.
Kuma ovogodišnje Bučijade, glumica Jelena Miholjević, primit će lentu u nedjelju u 11,00 sati na glavnoj pozornici. Voditelj programa je Frano Ridjan.

Počasni gost u nedjelju na promociji Haiku zbirke Bučijada 2014.-2016. je treći tajnik Veleposlanstva Japana zadužen za kulturu, g. Ryohei Nakajimae.
12. Bučijada u Ivanić-Gradu organizira se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Organizator: TZG Ivanić-Grada u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem, Komunalnim centrom d.o.o., Vatrogasnom postrojbom, KUD-ovima, udrugama, ugostiteljima i građanima Ivanić-Grada.

Pokrovitelji: Grad Ivanić-Grad, Zagrebačka županija
Medijski pokrovitelji: Obiteljski radio Ivanić, portal „Volim Ivanić“, Radio 101
Generalni sponzor: Raiffeisen Bank
Ostali sponzori: INA d.d., Lidl

Dođi! Okusi! Osjeti! Vidi!