04.10.2016.

VII. Državno natjecanje vatrogasaca Republike Hrvatske

Natjecateljsko odjeljenje Vatrogasne postrojbe Grada Ivanić-Grada sudjelovalo je na Državnom natjecanju vatrogasaca koje se održavalo 30. rujna i 1. listopada 2016. godine u Puli na Sportsko rekreacijskom centru Uljanik.

Plasman na Državno natjecanje je izboren 2015. godine  nakon odluke zapovjednika o formiranju natjecateljskog odjeljenja unutar Vatrogasne postrojbe koje je sudjelovalo na gradskom i županijskom natjecanju gdje su osvojena prva mjesta.

Pripreme i treninzi ekipe su se odvijali pod nadzorom zapovjednika Vatrogasne postrojbe Daria Kezerića koji je u pratnji zamjenika zapovjednika Jasminka Kranjčeca vodio ekipu na Državno natjecanje. 

Natjecanju u organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice održavalo se dva dana.

Prvog dana 30.9.2016. bio je službeni trening koji je ekipa odradila s odličnim vremenima vježbe i štafetne utrke te  pokazala da je spremna za  natjecanje koje je održano u subotu 1.10.2016.

Nakon službenog treninga ekipu je obišao gradonačelnik Grada Ivanić-Grada g. Javor Bojan Leš te im dao podršku i zaželio uspjeh na natjecanju.

Na samom natjecanju moralnu podršku su davali suci iz VZG Ivanić-Grad (predsjednik VZG Branko Petrinec, Zdravko Filipaj i Zdravko Šepec) te delegacija iz Vatrogasne zajednice Grada Ivanić-Grada (Igor Cepetić, Josip Bocin, Danijel Husarić i Damir Karlović).

Na sedmom Državnom natjecanju vatrogasaca RH uz ekipu Vatrogasne postrojbe s područja Ivanić-Grada  sudjelovale su ekipe žene A DVD-a Ivanić-Grad i muški A DVD-a Deanovec.

Ekipe DVD-a Ivanić-Grad i DVD-a Deanovec su polučile dobre rezultate, a Vatrogasna postrojba Grada Ivanić-Grada osvojila je prvo mjesto u A kategoriji profesionalnih vatrogasnih postrojbi i tako postala državnim prvakom.

 Ovim uspjehom osiguran je nastup  na vatrogasnoj olimpijadi koja će 2017. godine održati u Villachu u Austriji gdje će Vatrogasna postrojba Ivanić-Grad zastupati RH u A kategoriji profesionalnih vatrogasnih postrojbi.

 Članovi natjecateljskog odjeljenja VP Ivanić-Grad koji su osvojili naslov prvaka su:

Ivan Brezovečki, Denis Čabrajec, Ivan Bašica, Kristijan Kelšin, Antonijo Milić, Dominik Kezerić, Bojan Kelšin, Hrvoje Šimunović, Marko Poje, Kristijan Kauzlarić.