05.09.2016.

Čestitka gradonačelnika Grada Ivanić-Grada za prvi dan škole

Dragi učenici, roditelji, nastavnici, profesori i svi zaposlenici u školama, 

svaka školska godina oplemeni cijelo naše društvo te koristim ovu priliku da vam ispred Grada Ivanić-Grada poželim uspješan početak godine novih znanja, prijateljstava, snažnijeg duha poštivanja, podrške kao i međusobnog razumijevanja.  

Svim učenicima želim da iskoriste ovu godinu za obogaćivanje i otvaranje svojih mladih umova kako bi osvijestili da im je svaka situacija iznimna podloga za rast i razvoj. 

Našim mladim prvašićima, koji po prvi put sjedaju u školske klupe, želim toplu dobrodošlicu te im savjetujem da školu shvate kao jednu novu priliku za plemenitu, kreativnu i malo odgovorniju igru. 

Mlade osmaše ovu godinu očekuju novi izazovi jer se pomalo pripremaju za jednu bitnu životnu odluku - odluku u kojem smjeru, kroz srednju školu, žele razvijati svoje kvalitete i vještine. Birajte pažljivo, iz srca i uz podršku profesora, roditelja, odraslih osoba - postavite brojna pitanja kako bi ovoj odluci pristupili mladenački, radosno, puni znatiželje ali i odgovornosti. 

Odgovornim mladim prvašima srednjih škola želim dobar start i maratonsku snagu kako bi uspješno premostili prepreke koje nosi ozračje prvih, posebno samostalnih, koraka u srednjoškolskom sustavu. 

Mladim ovogodišnjim maturantima želim uspješnu završnicu koja je ujedno i odskočna daska za samostalnost, bilo da biraju nastavak obrazovanja ili se odvažno odlučuju za prilike na tržištu rada, kao i za punoljetnost koja nosi nove mladenačke boje samostalnosti, snage, samopouzdanja, odvažnosti i odgovornosti, ali i radosti te životne vitalnosti kojom će doprinijeti da ovo društvo dodatno napreduje. 

Svim razredima, neovisno o ovim izdvojenim, uistinu želim jednu podržavajuću školsku godinu, protkanu novim razvojno-kreativnim momentima ali i smjehom, veseljem, razigranošću, mladenačkom slobodom i bezbrižnošću. 

Svim profesorima, nastavnicima te djelatnicima obrazovnog sustava želim zahvaliti na najodgovornijoj profesionalnoj zadaći koju jedan pojedinac u društvu može imati, a to je pomoći mladim naraštajima da razviju nova znanja, šire vidike te se međusobnu podržavaju i potiču. Želim vam snažan stvaralački duh tokom cijele godine kako bi, suočeni s brojnim izazovima, pronašli rješenja koja mogu podržati naše mlade kao i cijeli obrazovni sustav u kojem djelujete za zajedničko bolje danas i sutra. 

Svim roditeljima želim da i ovu školsku godinu podrže sa snažnom roditeljskom energijom, neograničenim strpljenjem, posebnom notom suradnje s profesorima i nastavnicima te naravno i svojom, uvijek prisutnom, nesebičnom ljubavlju koja je sastavni dio ovog, nesumljivo, najdragocjenijeg životnog zvanja.

U ime Gradske uprave kao i svoje vlastito ime želim istaknuti da ćemo vas i dalje nastaviti podržavati svim raspoloživim resursima, subvencijom prijevoza, prehrane te nabavi školskih udžbenika.  

Sretan vam i uspješan početak nove školske godine 2016/2017!

 

Javor Bojan Leš

Vaš Gradonačelnik