03.04.2017.

Tjedno izvješće Policijske postaje Ivanić-Grad - 27. ožujka - 2. travnja

Na postajnom području Policijske postaje Ivanić Grad, koja teritorijalno pokriva područje grada Ivanić Grada, te općina Križ i Kloštar Ivanić u proteklom tjednu evidentirana su 4 kaznena djela koja se progone po službenoj dužnosti, a radi se o 1 kaznenom djelu krađa, 1 kaznenom djelu prijetnja, 1 kaznenom djelu teška krađa i 1 kaznenom djelu izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.  Za 2 kaznena djela su otkriveni počinitelji, te su podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu, dok su za druga 2 kaznena djela u tijeku kriminalistička istraživanja.

Policijski službenici PP Ivanić Grad su u proteklom tjednu evidentirali 42 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih su 3 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola u koncentraciji većoj od dopuštene.

Nadalje, u proteklom tjednu dogodile su se 4 prometne nesreće, od čega 2 sa materijalnom štetom, 1 sa taže ozlijeđenom osobom i 1 nalet na divljač.

Od strane ove Postaje podnijeto je 5 optužnih prijedloga i to 1 za prekršaj iz Zakona o zaštiti nasilja u obitelji, 1 iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i 3 iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Obzirom na navedeno policijski službenici PP Ivanić-Grad će i nadalje pojačano vršiti nadzor brzine kretanja vozila na svim cestovnim pravcima kao i nadzor vozača koji upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola ili droga prema kojima će poduzimati zakonom propisane mjere te i druge mjere koje se odnose na Zakon o sigurnosti prometa na cestama.

Obavještavaju se građani da su evidentirani događaji u kojima osobe telefonom nazivaju građane i lažno se predstavljaju kao službenici Porezne uprave i pri tom traže osobne podatke i podatke o brojevima računa pod izlikom povrata poreza. Isti pozivi su prijevarne namjere te se građani mole da ukoliko zaprime takve pozive dojave policiji.

Također se obavještavaju građani da je u proteklom tjednu evidentirano više požara uzrokovanih paljenjem korova na otvorenom prostoru, pri čemu su vatre izmakle kontroli pa se mole građani na povećan oprez prilikom zbrinjavanja korova.

Policijska postaja Ivanić-Grad u cilju poboljšavanja i što boljeg funkcioniranja sa građanima izvješćuje da je za elektronski način komuniciranja u smislu skraćenog prekršajnog postupka, određenih bilo kakvih upita, pohvala, pritužbi, prijava i sl. otvorena e-mail adresa i to [email protected] tako da svi građani mogu putem elektronske pošte ostvarivati komunikaciju sa policijskom postajom, a koja komunikacija će se smatrati pravovaljana te će uposlenici PP na takav način poboljšati komunikaciju i učinkovitost. Isto tako na raspolaganju su brojevi telefona dežurne službe 01/2881-111 i 01/4570-060, referada za upravne poslove 01/4570-068 (voditeljica), skraćeni prekršajni postupak 01/4570-061 te tajnica načelnika PP i načelnik 01/4570-079.