25.08.2017.

Ivanićgradski vatrogasci se sretno vratili kućama sa požarišta u Dalmaciji

Dana 19. kolovoza 2017. po zapovijedi Glavnog vatrogasnog zapovjednika ispred Zagrebačke županije u ispomoć u Drniš upućena je Vatrogasna postrojba Ivanić-Grad s dva vozila i devet vatrogasaca te DVD Ivanić-Grad s jednim vatrogascem.

Nakon čega s područja Zagrebačke županije odlaze još 2 vozila s dva vatrogasca iz VZO Križ te jedno vozilo i jedan vatrogasac iz VZO Kloštar Ivanića. Zapovjednik vatrogasnih snaga iz Zagrebačke županije bio je zapovjednik Vatrogasne postrojbe Ivanić-Grad Dario Kezerić koji su na području Drniša sudjelovali u gašenju i sanaciji požara do ponedjeljka u jutro, nakon čega su hitno upućeni na područje Benkovca.

Na području Benkovca, gdje su bile ugrožene kuće i stanovništvo, intervenirali su ukupno 4 dana od 21. do 24. kolovoza  S obzirom na opasne situacije u kojima su se nalazili ispred same vatre te nedaleko od miniranog područja, osim šteta i kvarova na vozilima sve je prošlo dobro za naše dečke.  

Jučer oko 21 sat naši vatrogasci su se sretno vratili kućama gdje ih je dočekao gradonačelnik Grada Ivanić-Grada, g. Javor Bojan Leš kojem su ivanićgradski vatrogasci ispričali sve anegdote sa terena i puta. Želimo im dobar i zasluženi odmor te ugodan vikend, prije novog dežurstva.