21.02.2017.

Održana Skupština Društva prijatelja prirode

Kako to uvijek biva na okupljanjima DPP-a dobrog raspoloženja bilo je na pretek, a zahvaljujući i dragim prijateljima koji su nas počastili svojim dolaskom, ovaj skup će ostati u našem kolektivnom pamćenju po tome što je u večernjim satima u subotu 18.02.2017. u Društvenom domu u Graberju Ivanićkom došlo do eskalacije prijateljstva i dobrih emocija.

Tijekom skupštinarsko-radnog dijela prisutni su bili upoznati s bogatim radom društva u protekloj 2016. godini, kako na polju planinarenja, odradivši tridesetak planinarskih pohoda, tako i na području upoznavanja i očuvanja prirodne i kulturne baštine dajući svoj doprinos brojnim gradskim i županijskim manifestacijama. Naravno, planovi za ovu godinu jednako su tako ambiciozni. Moramo pohvaliti goste, a i članove Društva što su s pažnjom i razumijevanjem odslušali polusatno izvještavanje, što smo zaključili iz brojnih pozitivnih reakcija tijekom izlaganja.

Posebno mjesto u onom kolektivnom pamćenju iz prvog dijela ovog teksta će zauzeti trenutak kada se nakon uvodne riječi gradonačelnika Grada Ivanić-Grada pristupilo činu potpisivanja ugovora između Grada Ivanić-Grada i Društva prijatelja prirode kojim se regulira pravo na korištenje Planinarske kuće u Graberskom Brdu. Ugovor su potpisali ispred Društva prijatelja prirode – predsjednica Sanjica Laušin i ispred Grada Ivanić-Grada – gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Kako bi šećer na kraju bio još slađi pobrinuli su se naši gosti i prijatelji koji su nas počastili riječima podrške našem radu i aktivnostima, riječima koje su višekratno dokazane kroz djela i suradnju.

Iz navedenog razloga više smo nego zahvalni:
Gradonačelniku Grada Ivanić-Grada – gospodinu Javoru Bojanu Lešu; Predsjedniku mjesnog odbora Graberje Ivanićko – gospodinu Slavku Razumu; predsjedniku HPD Garjevica iz Čazme – gospodinu Kristijanu Čikoru; predstavniku Udruge „Ivanje“ iz Gornje Jelenske – gospodinu Željku Tomcu, slavnom Tati Yetiu; predsjedniku Vatrogasne zajednice Grada Ivanić-Grada – gospodinu Tomislavu Abramoviću; predstavniku DVD Ivanić-Grad – gospodinu Jasminku Kranjčecu; gospodinu Dragi Kezeleu i vlasniku portala „Volim Ivanić“ – gospodinu Zoranu Ožetskom.

Tekst: Damir Škender – Škembo