30.01.2017.

Visoka škola Ivanić-Grad

Visoka škola Ivanić-Grad u osnivanju uredno je, uz učilište mentora Veleučilište Lavoslav Ružička iz Vukovara, u prosincu mjesecu 2016. podnijela zahtjev Ministarstvu znanosti i obrazovanja za dobivanje suglasnosti i pokretanje inicijalne akreditacije Visoke škole Ivanić-Grad, za studijski program fizioterapije.

Ako se uzme u obzir da su razgovori s Vukovarskim veleučilištem započeli u rujnu mjesecu 2016, a Ugovor o mentorstvu s istim veleučilištem potpisan u studenom 2016., jasno je da je sve što je potrebno napravljeno u najkraćem mogućem roku zahvaljujući prije svega privremenoj pročelnici Tihani Vuković-Počuč, Tatjani Trošt Bobić i Mili Marinčiću. Navedeni tim je imao stalnu potporu od Gradonačelnika Javora Bojana Leša, ali i zamjenika gradonačelnika gospodina Željka Posilovića, kao i od predsjednika Gradskog vijeća gospodina Željka Pongraca. Jednake zasluge u cijelom procesu pripreme i izrade potrebite dokumentacije pripadaju i ravnatelju SB Naftalan Goranu Maričiću, kao i Dekanu Veleučilišta Lavoslav Ružička iz Vukovara gospodinu Mirku Smoljiću i  njegovim suradnicima.

U iščekivanju daljnjih koraka u pravcu postavljanja institucije Visoke škole Ivanić-Grad, koji ovise o ritmu kojim će sve predano biti sagledano od strane Ministarstva, te provjereno od strane Agencije za znanost i visoko obrazovanje, pristupit će se opremanju učionica u prostoru Pučkog otvorenog učilišta. Prostorije za vođenje Visoke škole (dekanat i tajništvo) dobivene su u Moslavačkoj 11. (nekad prostorije Vodovoda i odvodnje), iste su već uređene i spremne za obavljanje djelatnosti.

Najuži tim škole (Tihana Vuković-Počuč, Tatjana Trošt Bobić i Mile Marinčić), nastavio je već od početka siječnja mjeseca raditi na daljnjim postavkama potrebitim za osnivanje i pokretanje Visoke škole. Ukoliko bi sve bilo idealno, i ukoliko bi se pozitivno mišljenje Ministarstva dobilo do ili tijekom svibnja mjeseca, prve studente u Ivanić-Gradu mogli bi imati već u listopadu 2017. godine.

U prezentaciju VŠ Ivanić-Grad, možete naći detaljnije informacije o Studijskom programu kao i upute kako upisati VŠ Ivanić-Grad.

 

Kontakt: [email protected]

Mobitel: 098 934 5955

PREUZMITE DOKUMENTE: