06.07.2017.

Najava akcije „Alkohol i droge“ i „Brzina“

Na području Policijske postaje Ivanić-Grad u periodu od 01.01. do 30.06.2017.g., obavljen  je ukupno 71 očevid prometnih nesreća, 41 s materijalnom štetom, 30 s ozlijeđenim osobama u kojima  je 31  sudionik   zadobio  lakše tjelesne ozljede, 8  sudionika  zadobilo je  teške tjelesne ozljede.

U prosječno svakoj trećoj prometnoj nesreći (27) ili 38% sudjelovali su sudionici s nedopuštenom koncentracijom alkohola  .

U 20 prometnih nesreća sudjelovali su mladi vozači, pri čemu je 15 mladih vozača  i prouzročilo  prometne nesreće dok je 7 mladih vozača bilo pod utjecajem alkohola u trenutku prometne nesreće.

Dana 07/08 i 08/09.srpnja 2017. godine , na području Policijske postaje Ivanić-Grad  provest će se akcije „Alkohol i droge“ i „Brzina“, u svrhu povećanja razine sigurnosti u cestovnom prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja. To su prvenstveno prekoračenje dopuštene brzine vožnje, vožnja pod utjecajem alkohola i/ili droga i drugo.

U nadzoru prometa alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, te nepropisnog prijevoza djece, kao bitnih elemenata sigurnosti prometa koji direktno utječu na  posljedice prometnih nesreća.

             

S poštovanjem,

                                                                                                          NAČELNIK                                                 Jure Matijević,mgr.publ.rel