30.06.2017.

Predstavljamo vam udrugu za razvoj i popularizaciju športsko-radne kinologije

Uređenjem šetnice uz rijeku Lonju i Sportskog parka Zelenjak, građanima i raznim udrugama Ivanić-Grada ponuđeni su različiti sportski i rekreacijski sadržaji a jedan od njih je svakako jedinstven. To je novootvoreni park za pse.

U parku za pse svoje aktivnosti provodi Udruga radnih pasa (URP). Udruga radnih pasa je neprofitna organizacija osnovana u prosincu 2016. godine. Sjedište im je u Ivanić Gradu, u Ulici kralja Tomislava 37. Misija udruge je razvoj i popularizacija športsko-radne kinologije na području našeg grada i okolice.

U udruzi se bavimo školovanjem pasa svih pasmina i dobnih skupina, po nacionalnim i međunarodnim programima športsko-radne kinologije. Uz to, školujemo pse za tjelesnu zaštitu, te za čuvanje objekata (otvorenih i zatvorenih). Također, rješavamo problematična ponašanja kod pasa, te vršimo socijalizaciju i resocijalizaciju pasa. Aktivnosti udruge provodimo u športskom parku za pse na Zelenjaku, utorkom i četvrtkom u poslijepodnevnim satima, dok školovanje pasa za čuvanje prostora i tjelesnu zaštitu provodimo na privatnom poligonu u Obedišću. U udruzi radimo i s djecom, na njima razumljiv i primjeren način. Trenutno imamo devet članova, rekla nam je predsjednica udruge Petra Jezeran.

Sve aktivnosti udruge možete pratiti na: www.urp.hr. Sve informacije vezane uz rad udruge možete dobiti ako nazovete Petru Jezeran na broj telefona 095 878 1806 .