08.03.2017.

Najava akcije „Alkohol i droge“ i „Brzina“

Na području Policijske postaje Ivanić-Grad u periodu od 01.01. do 28.02.2017.g., obavljen je ukupno 21  očevid prometnih nesreća, 13 s materijalnom štetom, 8 s ozlijeđenim osobama u kojima je 6 sudionika   zadobilo  lakše tjelesne ozljede,3 sudionika zadobila su teške  tjelesne ozljede.

Od 21 prometne nesreće u 8 prometnih nesreća kod vozača utvrđena je nedopuštena prisutnost alkohola u krvi , dok je u 7 prometnih nesreća kao greška utvrđena nepropisna odnosno neprilagođena brzina uvjetima i stanju na kolniku.

Dana 10/11 i 11/12. ožujka 2017. godine , na području Policijske postaje Ivanić-Grad  provest će se akcije „Alkohol i droge“ i „Brzina“, u svrhu povećanja razine sigurnosti u cestovnom prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja. To su prvenstveno prekoračenje dopuštene brzine vožnje, vožnja pod utjecajem alkohola i/ili droga i drugo. U nadzoru prometa alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, te nepropisnog prijevoza djece, kao bitnih elemenata sigurnosti prometa koji direktno utječu na  posljedice prometnih nesreća.