11.05.2017.

Naftalan predstavio projekt proširenja lječilišnog kompleksa

U Specijalnoj bolnici Naftalan danas je održano svečano predstavljanje projekta proširenja lječilišnog kompleksa i najavljen početak radova na drugoj fazi izgradnje čime će značajno biti povećani kapaciteti i kvaliteta usluge svim korisnicima.

Projekt proširenja predstavio je ravnatelj SB Naftalan, dr. Goran Maričić, koji je govorio o počecima inicijative ali i o daljnjoj viziji razvoja bolnice koja ne bi trebala završiti niti s ovom etapom proširenja kompleksa. Okupljene je u ime Ministarstva zdravstva RH pozdravio pomoćnik ministra Denis Kovačić, te je naglasio značaj SB Naftalan u cjelokupnom hrvatskom zdravstvenom sustavu. Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije koja je vlasnik SB Naftalan i bez čijih jamstava niti ne bi bio mogući kreditni ciklus koji je omogućio početak radova, istaknuo je značaj SB Naftalan za cjelokupnu županiju i najavio podršku u daljnjim razvojnim planovima.

U svečanom dijelu predstavljanja projekta sudjelovao je i gradonačelnik Ivanić-Grada, Javor Bojan Leš koji je govorio o značenju SB Naftalan za grad, a Robert Andrić, predsjednik Upravnog vijeća Naftalana, o novom poslovnom ciklusu uspješnog lječilišnog kompleksa.

Službenom dijelu svečanosti prisustvovali su i mnogi poslovni partneri i suradnici SB Naftalan, te osobe iz političkog života, između ostalog i predsjednik Skupštine Zagrebačke županije i saborski zastupnik, Dražen Bošnjaković.

Specijalna bolnica Naftalan, u vlasništvu Zagrebačke županije, proteklih godina bilježi značajan rast prihoda i pozicionira se kao jedan od najznačajnijih lječilišnih kompleksa u hrvatskom zdravstvenom sustavu. Bolnica je poznata po specifičnim metodama liječenja kroničnih dermatoloških i reumatskih bolesti jedinstvenim naftalanskim uljem, te se kroz sustav HZZO ali i na slobodnom tržištu suočava sa sve većim interesom.

Radovi prve faze proširenja bolnice koji su već u tijeku obuhvaćaju izgradnju vanjskog bazena vrijednog 2.1 milijuna kuna, a ta faza se u potpunosti financira sredstvima SB Naftalan, dok se u drugoj polovici ove godine očekuje i početak druge faze dogradnje u sklopu koje će se izgraditi tri unutarnja terapijska bazena, teretana, fitnes centar, polivalentna dvorana sa 190 sjedećih mjesta i dvorana za medicinsku gimnastiku te nova kuhinja s restoranom. Druga faza dogradnja vrijedna je preko 43 milijuna kn.