07.11.2017.

Najava akcije "Alkohol, droge i brzina"

Molimo Vas da  vezano uz predstojeći  tradicionalni narodni običaj krštenja mladog vina-Martinja a temeljem iskustava iz prethodnih godina kada je u prometu na cesti zatečen veći broj vozača koji su upravljali vozilima s nedopuštenom koncentracijom alkohola upozorite sve sudionike u prometu  na slijedeće :

Sa svrhom smanjenja broja prometnih nesreća s najtežim posljedicama te sankcioniranja prometnih prekršaja vozača koji u organizmu imaju alkohola i droge, upravljaju vozilom brzinom većom od dopuštene,  kao i ostalih prekršaja vozača koji su najčešće uzroci prometnih nesreća, odnosno radi podizanja ukupne razine sigurnosti cestovnog prometa, policijska postaja Ivanić-Grad će u vremenskom periodu od 06 do 13.  studenog 2017. provoditi pojačani nadzor vozila i vozača, na svim  cestovnim pravcima.

Vozače koji se odluče konzumirati alkoholna pića  savjetujemo da ne sjedaju za upravljač vozila, već da si unaprijed osiguraju prijevoz. Niti jedan razlog za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola nije opravdan i  vozač pod utjecajem alkohola nije opasnost samo za sebe, već i za ostale sudionike u prometu.

U nadzoru prometa alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, te nepropisnog prijevoza djece, kao bitnih elemenata sigurnosti prometa koji direktno utječu na  posljedice prometnih nesreća.

              

S poštovanjem,

                                                                                                          NAČELNIK

                                                                                                        Marin Grgić