16.11.2017.

Najava preventivno-sigurnosne akcije ''Dani tehničke ispravnosti vozila 2017.''

Sukladno praksi iz  proteklih godina i ove godine, u razdoblju od 20. do 25. studenog 2017. provest će se preventivno-sigurnosna akcija  u prometu pod nazivom ''Dani tehničke ispravnosti vozila 2017.''

Akcija se sastoji od besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede, a temelji se na poticanju što većeg broja vozača da preventivno podvrgnu kontroli ispravnost vlastitog vozila te na taj način otklone mogućnost događanja prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila. Vozači ce se u akciju uključivati dragovoljno, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć od strane stručnog osoblja ukazivati ce se na značaj uklanjanja neispravnosti na vozilu. 

''DANI TEHNIČKE ISPRAVNOSTI VOZILA  2017''

Hrvatski autoklub  i Centar za vozila Hrvatske pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, u razdoblju od 20. do 25. studenog 2017. godine (ponedjeljak do subote), u svim stanicama za tehnički pregled u RH organiziraju preventivno – sigurnosnu akciju nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom ''Dani tehničke ispravnosti vozila 2017''.

Cilj akcije je povećanje stupnja tehničke ispravnosti vozila i poticanje što većeg broja vozača da vlastito vozilo preventivno podvrgnu kontroli ispravnosti te na taj način otklone mogućnost događanja prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć od strane stručnog osoblja ukazivati ce se na značaj uklanjanja neispravnosti na vozilu.

Tijekom akcije vozači DRAGOVOLJNO mogu dovesti svoja vozila u bilo koju stanicu za tehnički pregled vozila gdje će se na vozilu (bilo koje marke i tipa) BESPLATNO pregledati osnovni sklopovi bitni za sigurnost prometa na cestama.