15.11.2017.

Termini prikupljanja godišnjih dojava za Evidenciju pčelara i pčelinjaka

Poštovani pčelari, 

ovim putem obavještavamo sve članove Pčelarskog društva "Moslavina Otok Ivanić" i ostale pčelare koje djeluju na području udruge o terminima prikupljanja godišnjih dojava broja pčelinjih zajednica za 2018. godinu. Ažuriranjem Evidencije pčelara i pčelinjaka temeljem predanih godišnjih dojava u 2018. godini pčelar ostvaruje pravo na subvencije u pčelarstvu (državne i lokalne), potvrde za registraciju pčelarskih vozila, te sva ostala prava koja proizlaze temeljem broja pčelinjih zajednica iz Evidencije pčelara i pčelinjaka u tekućoj godini.

Povjerenik će godišnje dojave prikupljati 17.11.2017. (petak) od 12.00 do 20.00 sati i 18.11.2017. (subota)  od 8.00 do 12.00 te od 16.00 do 20. 00 sati na adresi Zagrebačka 7, Križ.

Naknada za ažuriranje evidencije iznosi 2,5 kn/košnici. Za ažuriranje Evidencije potrebno je popuniti obrazac “Godišnja dojava pčelinjih zajednica”. Svaka godišnja dojava mora biti potpisana od strane pčelara, te upisan datum (važeći datum je isključivo u 2017. godini), navedeni dokumenti ostaju u arhivi udruge. Kopiju treba imati i sam pčelar za slučaj eventualnih kontrola ili spora. Za točnost podatka navedenih u obrascu Godišnje dojave broja pčelinih zajednica odgovoran je sam pčelar a istinitost podataka jamči svojim potpisom. Molimo pčelare da u obrasce upisuju trenutno stanje broja pčelinjih zajednica na svojim pčelinjacima (uzimljene pčelinje zajednice).

Pčelari koji u navedenim terminima nisu u mogućnosti ažurirati svoje podatke molimo da se PRIJE navedenog termina jave povjereniku. Za sve nejasnoće vezane uz ažuriranje evidencije slobodno se obratite povjereniku  na 095/5955-157 ili e-mailom:  [email protected].

Pčelarsko društvo "Moslavina Otok Ivanić"

PREUZMITE DOKUMENTE: