17.04.2018.

Ivanićgradskoj publici predstavljena slikovnica „Žaba na izletu“

Nakon održanih susreta u prostorima osnovnih škola i dječjih vrtića na području Ivanić-Grada slikovnica „Žaba na izletu“ našeg poznatog pisca za djecu i mlade Krunoslava Božića u četvrtak 12. travnja, predstavljena je i ivanićgradskoj publici.

Slikovnica je nastala u sklopu projekta „Približimo knjigu djeci – moja prva knjiga – slikovnica“, a namijenjena je djeci nižih razreda osnovne škole. Djelo je ilustrirala Lidija Lovreković koja je istaknula kako se oslikavajući slikovnicu vratila u svoje djetinjstvo.

U sklopu promocije održana je projekcija filma na temu slikovnice nakon čega se publici obratio sam autor koji se u kratkom osvrtu zahvalio Ivanić Gradu na podršci ali i svima koji su dali svoj doprinos da priča o zaigranom dječaku i njegovoj avanturi sa žabom dobije što više čitatelja.

Da je dječja slikovnica poučna dokazali su i učenici 5-og razreda Osnovne škole Đure Deželića kratkim čitanjima o žabi Gatalinki, a da je ispričana dječja avantura svevremenska dokazao kazališni glumac Dubravko Sidor kratkim uprizorenjem.