16.04.2018.

Margareta Franković, odličnim nastupom na I. turniru MK oružjem, ISSF programa, 25 i 50 metara, na SIUS - ASCOR elektronskim metama, startala sa streljačkom sezonom 2018.

U subotu  14. travnja 2018.g., održano je sportsko natjecanje u streljaštvu sportskim pištoljem malog kalibra u prostoru streljane Streljačkog društva „Dalmacijacement“  Solin i uvršteno je u Kalendar Hrvatskog streljačkog saveza kao prvi izborni MK Turnir za svjetsko prvenstvo, a razmatra se za uvrštavanje u streljačku reprezentaciju RH.

Margareta Franković nastupila je u disciplini 25 metara sportski pištolj 30+30 hitaca žene, po ISSF pravilima (25 m sport pistol women).

Koristeći novi sportski pištolj, uspjela je postaviti svoj novi osobni rekord u ovoj disciplini-season best i ostvarila je treće mjesto (553 krugova) u disciplini 25 m sport pistol women.

Nastupom je pokazala odličnu formu već na početku streljačke sezone, odnosno to je jedini način da se nametne rezultatima stručnoj komisiji i Izvršnom odboru Hrvatskog streljačkog saveza da ju razmatra za članicu reprezentacije.

Za napomenuti je da svih ovih prethodnih godina Margareta suvereno vlada disciplinama Velikog kalibra pištoljem i revolverom, a sada je u razmaku od srpnja prošle godine (Prvenstvo RH) ulaskom u eliminaciju-raspucavanje, za prvo mjesto, startala s poboljšanim rezultatom u međunarodnom programu sportskog pištolja.

Gordan Franković u nedjelju – 15. travnja  sudjelovao je u disciplini 25 m VK pištolj, modificiranoj u 15+15 hitaca u skraćenim vremenima za precizni dio i brzi dio 5 hitaca u 20 sekundi. Natjecanju su se odazvali strijelci članovi strelačkih društava iz Zagreba, Osijeka, Splita, Čakovca i Rijeke, odnsono sudjelovalo je više od pedeset natjecatelja.

Solidnim rezultatom od 241 kruga ostvario je 26. mjesto.

Sljedeća natjecanja najavljena su već za 22. travnja u Rijeci 25 m VK pištolj ili revolver 20+20+20 hitaca.