27.08.2018.

Savršena udruga umirovljenika: Uz redovne plesnjake u Penzioneru, imaju i svoju Miss i Mistera

Tjelovježba ponedjeljkom i srijedom, likovna radionica utorkom, kreativna petkom, plesnjaci subotom, zbor, sportovi i izleti samo su dio brojnih aktivnosti ivanićgradske udruge umirovljenika. U gradu od svega 14.000 stanovnika, oni okupljaju više od 1.700 članova, a udrugu tijekom godine predstavljaju Miss i Mister.

Na plesnjak u Penzioneru ove subote od 17 do 22 sata uz tombolu poziva Gradska udruga umirovljenika Ivanić Grada. I nije riječ o izoliranom, nego redovnom vikend događanju u organizaciji ove vrlo aktivne udruge. O brojnosti i raznolikosti njezinih sadržaja govori i podatak da okuplja više od 1.700 članova u gradu s tek oko 14.000 stanovnika.

Jačanje zajedništva i komunikacije

“Gradska Udruga umirovljenika Ivanić-Grad djeluje neprekidno još od 1950. godine i od tada se zalaže za ostvarenje boljeg društvenog i materijalnog položaja umirovljenika i osoba starije životne dobi. Danas broji preko 1.700 članova za koje se organiziraju zdravstvene akcije, povoljna putovanja, druženja i zabave. Odlaskom u mirovinu mnogima se promijenio način života, realne fizičke i financijske mogućnosti. Zbog toga Udruga dobiva sve veći značaj, a međusobno druženja u našem prostoru sve su jači oblik potrebe za zajedništvom i zadovoljavanja potreba za svakodnevnom komunikacijom” – predstavlja se Udruga.

Izleti, ples, kartanje, šah, domino, pikado, kuglanje i ostali sportovi prilagođeni starijoj dobi tek su dio organiziranih aktivnosti. U njima sudjeluju diljem Lijepe naše. Ponedjeljkom i srijedom vježbaju pod stručnim vodstvom profesorice kineziologije Tajane Damjanović, utorkom imaju likovnu radionicu, a svakog petka održavaju i onu kretaivnu. Prilika je to za heklanje, izradu ogrlica i nakita, zlatovez…

Udruga ima i pjevački zbor “Ivančice” s redovnim probama te dramsku sekciju. A svake subote ova velika umirovljenička obitelj okuplja se na plesnjaku uz živu glazbu. Nedjelje su pak rezervirane za izlete, kupanja i druženja.

“Tko ne misli ma druge, jednog dana će utvrditi da ni drugi ne misle na njega” – moto je ove udruge pod vodstvom njezinog predsjednika Željka Brezovečkog -Brzog.

Izbor za Miss i Mistera penzića

Ivanićgradski penzioneri ove su godine iznova dobili i nove “Miss i Mistera penzića”. Izbor je naišao na jako veliki odaziv, a razlog tomu leži u dobroj zabavi, ali i vrlo vrijednim nagradama za najbolje plasirane – vikend na Brijunima sa 50 eura džeparca, odmor u Sloveniji i sedam dana ljetovanja na Vrsaru.

Penzićke se tako nisu libile prošetati u svečanim haljinama i visokim potpeticama s besprijekornom šminkom i frizurama, dok su penzići izabrali svečana odjela ukrašena leptir mašnama i kravatama. Osim Missice i Mistera, birala se i Miss simpatičnosti, a dame su na pozornicu gotovo profesionalno izlazile dvaput – u kratkim haljinama, a nakon toga i u večernjim toaletama. Missica i Mister nisu samo figura, nego imaju i razne dužnosti tijekom godine, poput predstavljanja Udruge na raznim gostovanjima, stoga se ovom izboru pridaje posebni značaj.

O svim ovim aktivnostima članove i javnost redovno obavještavaju putem svoje vrlo aktivne facebook stranice Gradska udruga umirovljenika Ivanić-Grad, na kojoj možete pogledati i video prilog o “Izboru za Miss i Mistera penzića”.