05.02.2018.

Visoka škola Ivanić-Grad dobila suglasnost Ministarstva

Slijedom svih poduzetih radnji kroz prošlu godinu dobiven je i zadnji dokument od strane Ministarstva za osnivanje Visoke škole Ivanić-Grad i početak rada sa studijskim programom Fizioterapije (stručni studij fizioterapije) u trajanju od tri godine i 180 ECTS bodova.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je 2 siječnja 2017. godine zaprimilo dokumente koje su pripremili predstavnici naše Visoke škole u osnivanju i predstavnici Veleučilišta Lavoslav Ružička iz Vukovara (učilište Mentor). Nakon što je ishođena dodatna potrebna dokumentacija, Ministarstvo je proslijedilo naše dokumente 30. ožujka 2017. Agenciji za znanost i visoko obrazovanje.

Akreditacijski savjet Agencije je imenovao stručno povjerenstvo za posjet našoj Visokoj školi u osnivanju i najavio dolazak povjerenstva za 24. svibnja 2017. Međutim, zbog spriječenosti jednoga od članova povjerenstva dolazak povjerenstva je odgođen za 13. lipnja. Nakon što je povjerenstvo donijelo izvješće, koje je VŠ Ivanić-Grad u osnivanju dobila 7. srpnja 2017., bilo je potrebno dopuniti određene elemente (izjave budućih suradnika VŠ Ivanić-Grad u osnivanju, sporazumi sa bolnicama u Sisku, Popovači i Ivanić-Gradu, nabavka opreme za Visoku školu, pozitivno mišljenje Udruge fizioterapeuta).

Sve navedene dokumente su (Gradonačelnik Javor Bojan Leš, savjetnica Tatjana Trošt Bobić i privremeni dekan Mile Marinčić), pripremili i poslali u roku od 10. dana, te su isti 17. srpnja zaprimljeni u Ministarstvu. Uslijedila je stanka (godišnji odmori akademske zajednice), te smo u novu fazu pregovora oko dobivanja suglasnosti ušli u drugoj polovici rujna mjeseca. 25. listopada 2017. poziva se privremenog dekana VŠ Ivanić-Grad i dekana učilišta Mentor iz Vukovara na sastanak u Ministarstvo.

Nakon navedenoga sastanka razriješene su i zadnje dvojbe oko kadrovskih potencijala, te se ušlo u zadnju fazu za dobivanje pozitivnoga mišljenja Akreditacijskog savjeta. Akreditacijski savjet je u studenom mjesecu imao samo jednu sjednicu koja je bila tematskog karaktera, tako da se naša točka pojavila na sjednici savjeta 19. prosinca 2017.

Na navedenoj sjednici Akreditacijski savjet je dao pozitivno mišljenje i Akreditacijsku preporuku za izdavanje suglasnosti za osnivanje Visoke škole Ivanić-Grad, koju ravnateljica agencije potpisuje 29. prosinca 2017. Konačno 9. siječnja 2018. i sama Ministrica znanosti i obrazovanja potpisuje suglasnost za osnivanje VŠ Ivanić-Grad, a navedenu suglasnost mi službeno dobivamo 22. siječnja 2018.

Dobivanjem suglasnosti stekli su se svi preduvjeti za osnivanje VŠ Ivanić-Grad. Prvi korak od onih koji su pred nama je riješen.

Slijedi:

-      Donošenje odluka Gradskog vijeća (privremeno Upravno vijeće, privremeni dekan, privremeni statut)

-          Prijava institucije na Trgovački sud i upis u sudski registar

-          Izrada pečata i ostali koraci nakon toga

-          Izrada pravilnika (o studiranju, prelasku studenata, kvaliteti…)

-          Obavijest Ministarstvu o prijavi institucije

-          Objava postojanja VŠ Ivanić-Grad na stranicama Ministarstva i na stranicama postani student

-          Usuglašavanje sa predavačima za prvi semestar u akademskoj 2018/19.

-          Upisi studenata

Vidljivo je da je ogroman posao pred privremenim dekanom i savjetnicom za VŠ Ivanić-Grad. Uvjereni smo kako ćemo se i dalje moći pouzdati u pomoć ljudi koji su nas sustavno pratili na ovom putu, bilo da su direktno ili indirektno bili uključeni u proces osnivanja VŠ.

Svakako je potrebno zahvaliti: ravnatelju SB Naftalan Goranu Maričiću, zamjenicima gradonačelnika Željku Posiloviću i Tomislavu Cuvaju, predsjedniku gradskog vijeća Željku Pongracu, dekanu Mirku Smoljiću iz Vukovara, ravnateljici bolnice u Popovači Marini Kovač, ravnatelju bolnice u Sisku Tomislavu Dujmenoviću a na poseban način svakako Gradonačelniku Javor Bojanu Lešu. Hvala i svima koji su na bilo koji način davali poticaj kako bi se ostvarilo sve navedeno.

U privitku možete pogledati prezentaciju VŠ Ivanić-Grad, a za sve dodatne informacije slobodno pišite na mail: [email protected].

PREUZMITE DOKUMENTE: