24.01.2018.

Najava akcije "Pojas, mobitel i dječja sjedalica"

Dana 26.,27. i 28.siječnja  2018. godine u vremenu od 18,00 do 02.00 sati, na području Policijske postaje Ivanić-Grad provest će se preventivno-represivna akcija „POJAS,MOBITEL I DJEČJA SJEDALICA“ u svrhu povećanja razine sigurnosti u cestovnom prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja.

Prilikom provođenja akcije prioritetno će se nadzirati i sankcionirati ciljani prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa kao i dječje sjedalice. Osim prema vozačima i putnicima na prednjim sjedalima, mjere će se poduzimati i prema putnicima na stražnjim sjedalima vozila kao i u slučaju nepropisnog prijevoza djece, kao bitnih elemenata sigurnosti prometa koji direktno utječu na  posljedice prometnih nesreća,sukladno važećim zakonskim odredbama. 

Obzirom na pogoršanje stanja sigurnosti u cestovnom prometu na području PU zagrebačke , do 21. siječnja ove godine dogodilo se šest prometnih nesreća u kojima je smrtno stradalo sedam osoba,policijski službenici Policijske postaje Ivanić-Grad pojačano će vršiti nadzor prometa na cestama , s naglaskom na nadzor  vožnje pod utjecajem alkohola,  brzine, korištenja sigurnosnog pojasa od strane vozača kao i putnika u vozilima, kretanje pješaka te zabrane prolaska na crveno svjetlo.

Prometne nesreće su negativni primjeri kršenja prometnih propisa te stoga  pozivamo građane da ih se pridržavaju.

NAČELNIK

                                                                                                         Marin Grgić