20.06.2018.

U Ivanić-Gradu održana 6. fišijada

U organizaciji UHVIDR-e Ivanić-Grad u nedjelju 17.06.2018. na Sportskom parku “Zelenjak” održana je 6. Fišijada “Branitelji gradu 2018.” Svoje umijeće u kuhanju fiš paprikaša odmjerilo je 35 ekipa iz cijele Hrvatske.

Susret je tradicionalno započeo intoniranjem himne Republike Hrvatske i minutom šutnje za sve poginule i umrle branitelje sudionike Domovinskog rata, nakon čega je označen početak kuhanja. Sve prisutne pozdravio je predsjednik UHVIDR-e Ivica Kozjak dok je u ime gradonačelnika Grada Ivanić-Grada 6. Fišijadu službeno otvorio njegov zamjenik Željko Posilović

Nakon svečanog otvorenja, delegacije braniteljskih udruga položili su vijenac i zapalili svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Ivanić-Gradu.

SUDIONICI 6. FIŠIJADE

Kraj kuhanja označen je u 12.30 pucnjem iz kubura devet članova kuburaške udruge „Gromovnik” iz Bestovja te su uzorci predani na kušanje ocjenjivačkom sudu u čijem sastavu su bili : predsjednik Vlado Jajejtić te članovi Igor Posuda i Predrag Vojvodić

Nakon ocjenjivanja proglašeni su i pobjednici kojima su predane nagrade sponzora „Limarije Sebastijan”, Borisa Vacke, Miljenka Valjaka i udruge „Brenta”.

Prema mišljenju ocjenjivačkog suda najbolji su:

1. mjesto HVIDR-a Kloštar Ivanić-Grad
2. mjesto Željko Plantosar-Kutina
3. mjesto UHVIDR-a Ivanić-Grad
4. mjesto Kraljevi fiša Ivanić-Grad
5. mjesto UHDDR 91 Ivanić-Grad

Sve ekipe primile su zahvalnice organizatora. Na manifestaciji osim sudionika natjecanja bilo je prisutno i 8 OPG-ova s našeg područja te udruga „Brenta”.

Moram naglasiti da je na ovoj 6. Fišijadi u roku od nešto više od pola sata podijeljeno više od 1500 porcija vrhunskog fiš paprikaša i ostalih delicija naših dragih kuhara, rekao nam je predsjednik ocjenjivačkog suda Vlado Jajetić te naglasio kako na ovoj Fišijadi nije bilo loše pripremljenog fiša te su o pobjednicima odlučivali najsitniji detalji.

Nakon što je sav fiš “nestao” druženje je nastavljeno do 20 sati.

Ovogodišnja 6. Fišijada organizirana je uz podršku i potporu ZUDR-e Ivanić-Grad, Zagrebačke županije i Grada Ivanić-Grada.

Hvala svim sudionicima, OPG-ovima te svim udrugama i posjetiteljima. Vidimo se iduće godine.

Tekst i foto: Zoran Ožetski