13.03.2018.

6. međunarodni memorijalni turnir „Djeca prijatelji“

Jučer je u dvorani Žeravinec održan 6. međunarodni memorijalni turnir u mini rukometu „Djeca prijatelji“ za dječake 2008. i 2009. godište u čast tragično preminulog člana Antonia Matijevića.

Nastupilo je oko 400 djece iz 30 ekipa iz 5 zemalja, a kao poseban gost i ove je godine mlade rukometaše pozdravio bivši član Muškog rukometnog kluba Ivanić i sadašnji igrač PPD-a Zagreb Domagoj Pavlović.

U uzrastu 2008. godište, prvo mjesto je osvojio Rukometni klub Sloga Novoselec-Križ, drugi je bio Polet, a treća Škola rukometa Banja Luka.
Za najboljeg igrača proglašen je Kimi Markuš, a za vratara Ivan Brajko.

U naj petorku izabrani su Ivan Pelko, Luka Ozvačić, Luka Marić, Ivano Ešegović i Nemanja Stupar. Kod 2009. godišta prvi je završio Ivanić, drugi Rudar, a treća Valpovka. Andrija Hlad je proglašen za najboljeg igrača, dok je Sven Bišćan najbolji golman.

U petorku turnira izabrani su Ivano Babić, Noel Brcko, Jakov Galetić, Luka Martinko i Josip Kovač.

Sve sportaše i brojne gledatelje pozdravili su predsjednik Muškog rukometnog kluba Ivanić Josip Majdek, zamjenik gradonačelnika, ujedno i potpredsjednik kluba Tomislav Cuvaj i tajnik Gradske Zajednice športskih udruga Igor Mužina, dok su turnir službeno otvorili roditelji Antonia Matijevića.

Tekst: Siniša Klasić
Foto: Zdenko Vanjek