05.03.2018.

Održana tribina sa svrhom upoznavanja Zakona o pravima hrvatskih branitelja

Na inicijativu KVIN-a podružnice Ivanić Grad održana je tribina i upoznavanje braniteljske populacije sa novim ZAKONOM O PRAVIMA HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA I ČLANOVA NJIHOVIH OBITELJI gdje djeluju KVIN-ove podružnice i to njih deset na području RH .

Ista je provedena u suradnji sa svim Udrugama iz DR sa područja Ivanić-Grada i okolice te Gradom Ivanić-Gradom.

Tribini je prethodila 30-minutna radio emisija 19 .veljače 2018.u 13,30 na Obiteljskom radiju Ivanić ,gdje su gostovali predsjednik podružnice KVIN-a Krešimir Josipović ,dogradonačelnik Željko Posilović i pravnik-predavač Siniša Vinković.

Upoznali smo građane o temi Javne tribine, i pozvali sve zainteresirane, a poglavito braniteljsku populaciju sa Grada Ivanić-Grada i okolnih mjesta.

22.veljače 20018. U 17.00 h u maloj sali Doma kulture održana je Javna tribina gdje je nazočilo cca. 150 posjetilaca.

Nakon intoniranja državne Himne i odavanje počasti poginulima i umrlim Hrvatskim braniteljima i pozdravne riječ domaćina predsjednika podružnice KVIn-a Ivanić-Grad i predsjednika KVIN-a Zorana Bonjaj.

Gospodin Siniša Vinković u jednosatnom predavanju predstavio je novi Zakona i učinak istoga te pojasnio izračun mirovina u relacijama braniteljska mirovina-mirovina iz redovnog rada.

Nakon predavanja Siniša Vinković odgovarao je na pitanja prisutnih.

Svim predstavnicima Udruga iz DR podijeljene su preslike novog Zakona te je zahvaljeno na odazivu.

Predsjednik podružnice KVIN-a Ivanić-Grad
Krešimir Josipović