05.03.2018.

Proglašeni najbolji sportaši u 2017. godini

U petak, 2. ožujka 2018. u Sportskoj dvorani Žeravinec, u organizaciji Gradske zajednice športskih udruga održano je svečano proglašenje najboljih sportaša Grada Ivanić- Grada za 2017. godinu.

Za najboljeg sportaša u prošloj godini proglašen je Patrik Čauš iz Kickboxing kluba Ivanić, dok je titulu najbolje sportašice peti put u nizu zasluženo osvojila Ana Filipović, također članica Kickboxing kluba.

U kategoriji najboljih ekipa nagrade su primili seniorke Ženskog rukometnog kluba Ivanić i kadeti- borbe karate kluba Mladost. Najbolji klub u 2017. godini je Ženski rukometni klub Ivanić, dok je za najboljeg trenera proglašen Igor Abramović.

U kategoriji mlađe mladeži nagrade su dobili Mia Zetica i Petar Huzanić, članovi Karate kluba Mladost. Kod starije mladeži u kolektivnim sportovima za naj sportaše proglašeni su Tina Barišić i Doroteo Lukačec, oboje zbog nastupa u svojim rukometnim klubovima. Među starijom mladeži- individualno, dobitnik je karatist Leo Marković.

Za sportske nade redom su proglašeni Bruno Belić, Petar Lauš, Maria Blažević, Nika Fabijanić, Oliver Ozvačić, Ozana Vujević, Nikša Pofuk, Leonard Golubić, Dominik Tadijanović, Marko Tomić, Lorena Jerković, Paola Jagić i Paula Novina.

Nagrade su primili i najbolji sportaši škola s područja Grada Ivanić- Grada. Tako su u Posavskim Bregima za najbolje proglašeni Nika Jambrek i David Petanjek, a u Osnovnoj školi Josipa Badalića iz Graberja Ivanićkog Ema Popović Gecan i Matija Hren. U Osnovnoj školi Đuri Deželića najbolji su Lucija Kuleš i Tin Domitrović, a u OŠ Stjepana Basaričeka Stela Bartolić i Luka Matijević. Kod srednjoškolaca nagrade su primili Paula Kinderman i Marino Tomas.

Brončanu plaketu za više od 5. godina predanog športskog rada dobili su Iveta Jukić, Milan Lovrić, Drago Tole, Željko Šilić i Zdravko Serdar.
Srebrnu plaketu za 10 godina rada dobili su Darko Zajčić i Martina Vasari, a zlatnu za više od 15 godina- Vinko Skendrović.
Također, Gradska zajednica športskih udruga dodijelila je posebno priznanje Odbojkaškom klubu Ivanić za 20 godina neprekinutnog rada, odnosno Kuglačkom klubu Zanatlija za 60 godina rada.

Nagrade su dobitnicima uručili predsjednik Gradske zajednice športskih udruga Darko Kljak i zamjenici gradonačelnika Željko Posilović i Tomislav Cuvaj. Za zabavni dio programa pobrinuli su se članovi Tvornice smijeha i Plesne udruge Magi, dok je svoje borilačke vještine prezentirala mladež Aikido kluba Ivanić.

U Ivanić-Gradu djeluje oko 1000 sportaša u 17 klubova što nam daje puno pravo da svoj grad možemo zvati i gradom sporta. Ivanić-Grad se može ponositi i činjenicom da se na sportskim terenima održi preko 50 sati treninga dnevno i preko 30 utakmica i turnira svaki vikend” rekao nam je Igor Mužina predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Ivanić-Grada. ” Izgradnjom novih sportskih objekata koji su u planu ili se već grade stvorit će se uvjeti za razvoj novih sportova kao što su ženska košarka i muška odbojka” dodao je Mužina.

Grad je prošle godine velika sredstva uložio u razvoj sportske infrastrukture. Pored otvaranja nove streljane i obnove kuglane, jedna od najvećih investicija je nogometno igralište s umjetnom travom i novim tribinama na SP Zelenjak na kojem se još planira izgraditi novo odbojkaško igralište te igralište za badminton. U fazi projektiranja je i sportska dvorana u Graberju Ivaničkom dok se završetak SD u Posavskim Bregima očekuje u jesen ove godine.” rekao nam je zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj.

Tekst i foto: Zoran Ožetski