02.11.2018.

Obilazak groblja i grobova poginulih branitelja Otoka Ivanića

Nastavljajući tradiciju obilježavanja dana Svih svetih, Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata ´91 Otok Ivanić u suradnji s ZUDR Ivanić-Grad i drugim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata Grada Ivanić-Grada te Općina Kloštar Ivanić i Križ, organizirala je obilazak svih groblja na području Otoka Ivanića te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odala počast ljudima koji su nesebično žrtvovali sebe za slobodu i neovisnost hrvatske nam Domovine.

U protekla dva dana počasni postroj branitelja u svečanim odorama HV obišao je 14 groblja i na centralnim mjestima zapalio svijeće za sve poginule i umrle branitelje te obišao grobove poginulih branitelja i odao im počast za njihovu žrtvu.

Na području općine Kloštar Ivanić u obilasku groblja i grobova poginulih branitelja pridružili su im se Načelnik općine Željko Filipović i članovi općinskog vijeća Kloštar Ivanića, a u molitvi fra Robert Ćibarić i fra Franjo Vuk.

Na dva groblja u Općini Križ u obilasku su sudjelovali Načelnik Marko Magdić i zamjenik načelnika Zlatko Hrastić sa suradnicima, a u molitvi župnik Robert Perišić.

Predstavnici Grada Ivanić-Grada, predsjednik Gradskog vijeća Željko Pongrac i zamjenici gradonačelnika Željko Posilović i Tomislav Cuvaj položili su vijenac na centralnom spomeniku poginulim braniteljima u Domovinskom ratu u Parku hrvatskih branitelja u Ivanić-Gradu. Molitvu je predvodio velečasni Branko Koretić. Obilasku grobova nazočili su i brojni članovi porodica poginulih branitelja te suborci iz policije i ratnih postrojbi hrvatske vojske iz Domovinskog rata.