11.10.2018.

Započela 2. dionica 17. Memorijalnog ultramaratona Zagreb- Vukovar

Jučer u 8 sati iz Ivanić-Grada je startala druga dionica 17. po redu Memorijalnog ultramaratona Zagreb- Vukovar, „Putevi dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga i bojovnika Domovinskog rata.“

Na dionicu do Novske dugu 72 kilometra krenulo je osam od devet sudionika, koliko ih je jučer startalo iz Zagreba. Ultramaraton je organiziran u sjećanje na pripadnike zagrebačkog HOS-a, ali i na sve bojovnike Domovinskog rata koji su u rujnu 1991. krenuli iz Zagreba prema Vukovaru u obranu suvereniteta Republike Hrvatske. Na putu do Vukovara, dragovoljci su prolazili pokraj mnogobrojnih bojišta, na kojima je jedan dio branitelja i poginuo.

U znak sjećanja na svim startnim mjestima kroz pet dionica utrke položit će se vijenci i zapaliti svijeće, a svi sudionici su to učinili i u Ivanić- Gradu ispred Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Parku hrvatskih branitelja.

Grad Ivanić- Grad je i ove godine pomogao u organizaciji i smještaju, te osigurao masažu za sve ultramaratonce u Specijalnoj bolnici Naftalan.
Znak za početak utrke dao je zamjenik gradonačelnika Grada Ivanić- Grada Željko Posilović.

Tekst: Obiteljski radio Ivanić
Foto: Zoran Ožetski